Ryzen 5 5600X, Tek Çekirdek Performansı ile Liderlik Koltuğuna Oturdu

Daha çok 11.nesil ile 5000 serisinin karşılaştırmasını merak ediyorum. 10.nesil'e karşı 5000 serisinin her türlü galip olduğunu sayabiliriz, bu su götürmez bir gerçek. Eğer 11.nesil de 5000 serisinin gerisinde kalırsa, işte o zaman bu bizim için biraz kötü olabilir. Çünkü aradaki rekabet ortamı azalır ve Intel'in geçmişte yapmış olduğu şeyleri AMD'nin gelecekte yapma ihtimali artar. Umalım ki 11. Nesil ve 5000 serisi çekişmeli bir rekabete sahip olsun.
Katılıyorum.
 
Alın size rafine edilmiş 7NM. Intel fanboyları "Ama Intel daha düşük mimari olmasına rağmen daha iyi çünkü çok rafine." diyip diyip duruyorlardı.

İnşallah.
Hocam bir ara tartışmıştık bu konuyu. Takdir edersiniz ki Intel 14NM olmasına rağman 3. nesilden daha öndeydi. AMD şu an AÇIK ARA daha iyi. Ama şu an çıkacak işlemciler çok önemli değil. Asıl olay 2021 Eylül ve 2022 Şubat. Çünkü o tarihlerde iki taraf NM teknolojisini düşürecek. Intel 10NM, AMD ise 6NM'ye geçiş yapacak. Bununla beraber DDR5'te geliyor, AM5 (isimlendirme farklı olabilir) geliyor. Yani asıl artış o zaman olacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı