Ryzen 5 5600X termal macun değişimi gerekli mi?

R5 5600X için stok fanı kullanıyorsan FPS'i sınırlamanı öneririm. En azından biraz daha az zorlanacağı için daha az ısınır. Stok fan ile kullanırken Apex Legends'ta 90 derece civarlarını görmüştüm. Doğru anladıysam BIOS'tan undervolt yapmışsın. 75 derece gayet normal bir sıcaklık dert etmene gerek yok. Şimdilik Undervolt'ta kullanıp sonradan başka bir soğutucuya geçip tam performansıyla kullanabilirsin.
Undervolt yapmadım sadece update yaptım şimdi uygun bir zamanda push n pull yapacağım.
Push n pull yapın, şu şekilde:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

95 dereceler normal değil, 75 dereceler normal. Push n pull ile daha da düşer, termal macunu 50 TL'ye de halledersiniz Wipaste C2 ile.

Merhabalar ben push n pull için egsoz fanı gerektiği gibi yerleştirfim montajladım ancak egsoz fanın güç kablosunu nereye takacağımı bilemedim kasanın arka kısmında ona uygun soket göremedim. Anakartta da şöyle bir yer buldum burası doğru mudur(Bilgisayar montajı işinde biraz cahilim kusura bakmayın.)
@Sir Benjamin
Ayrıca macum değişimi de yaptım. Eski macun hala kurumamıştı anlamadığım bi şekilde

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    142,7 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Eğer beyaz tabanlı pinleri diyorsanız onlar RGB pinleri, olmaz yani. SYS_FAN, CHA_FAN, CPU_OPT gibi pinler varsa onlardan birine takın.

Eğer beyaz tabanlı pinleri diyorsanız onlar RGB pinleri, olmaz yani. SYS_FAN, CHA_FAN, CPU_OPT gibi pinler varsa onlardan birine takın.
Anakartta 2 cha fan, 1 cpu fan girişi bulunuyor. Öndeki 3 fan 1 cha fana, sıvı soğutmanın radyatör kısmından çıkan kablo cpu fana sıvı soğutmanın fanı cha fan 2 ye takılı. Başka pin bulamadım. Ne yapmam lazım
Ayrıca @Sir Benjamin hocam. Normalde CPU sıcaklığı ile alakalı bir sıkıntım yoktu. Bugün CS:GO oynarken yine 93 derecelere çıktı(FPS düşmesi sonucu baktım değerlere). Ancak anlamadığım boşta da 80 derece civarıydı bilgisayar hemen macun değiştirdim hele bir de şu egzoz fanını becerebilsem bir daha bakacağım değerlere. Bios güncellemesi de gelmemiş yakın tarihte. Anlayamadım bir anda daha da kötüleşti. Tek endişem işlemci ile ilgili bir arıza vb olmasından yana
Biraz işim olacak o yüzden en kısa sürede işi halletmem gerekiyor ne yapmam lazım?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı