Ryzen 5 7500F GTX 1650 sistem darboğaz mı yapıyor?

İşletim sistemi
Windows 10

Kesnog

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1650 4GB / RYZEN 5 7500F / GIGABYTE A620M H / 16GB DDR5 RAM
RAM
Apacer 16 GB DDR5
Ekran kartı
GTX 1650
Anakart
Gigabyte A620M H
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Merhaba, ben yılbaşından önce bir sistem yükseltmesi yapmıştım. Yine forumda konu açarak ilerledim. Eski sistemden değişen 3 parça oldu: anakart, işlemci ve RAM.

Şu an sistemimde GTX 1650 ekran kartı, Ryzen 5 7500F işlemci (stok fanlı) ve 16 GB tek modül RAM var. Ben sadece CS oynuyorum, o yüzden ekran kartına şimdilik çok önem vermemiştim. İleride değiştireceğim tabii ama sorunum şu:

CS oynarken FPS çok değişken oluyor. 230'lardan 130'lara kadar düşüyor, çok olmasa da takılmalar oluyor. MS çok yükseliyor; oyun içi 5-6 ms'lerden 12-13 ms'lere çıkıyor. Dün değerlere bakmak için RivaTuner kurdum.

İşlemci sıcaklığı çok yükselmiyor, 65-70°C arası. Ama gözüme takılan bir şey oldu: Ekran kartı kullanımım hep %100’dü ve işlemci kullanımım hep %25-%35 arasındaydı, hiç %40'lara geçmedi. Ekran kartı kullanımım da hiç %90 altına düşmedi.

Bu değerleri Ancient ve Anubis gibi haritalarda alıyorum. Mesela Mirage'de FPS’im çok daha yüksek, 300’leri görüyorum ve orada işlemci kullanımım %50’lere kadar çıkıyor. Bununla orantılı olarak tabii ekran kartı kullanımı düştü.

Bunun nedeni tam olarak darboğaz mı oluyor?

İşlemci darboğaz yapabilir ekran kartına nazaran yüksek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…