Ryzen 5 7500F için soğutucu önerisi

MustafaAkn

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bir süredir Ryzen 5 7500F işlemcimi stok soğutucu ile kullanıyordum fakat artık oyunlarda çok fazla ısınıp sistem kendini resetlemeye başladığı için ek soğutucu alma zamanımın geldiğini fark ettim.

Soğutucu işinden ise pek anlamadığım için aranızdan bilen arkadaşlar yardımcı olur diye düşündüm. Kendi küçük çaplı araştırmalarım ile şu soğutucunun çok övüldüğünü fark ettim;

Sizce fiyatına göre kalitesi nasıldır, bu işlemciyi soğutabilir mi ve ileriye dönüklük ömrü nedir? Ayrıca sizce bu işlemci için bütçe arttırıp sıvı bir soğutucuya geçilir mi yoksa hava tipi işi görmeye yeter mi?

Bu soğutucu gayet iyi alabilirsin. Sıvı soğutma bu CPU için gereksiz. 100 Watta kadar olan işlemcileri de iyi soğutur bu.
Yakın fiyatlarda başka markaların alternatifleri de vardı birazda o sebeple açtım konuyu. Sizce bu fiyat bandında fark yaratacak derecede daha iyisi var mıdır, yoksa al geç kafi mi dersiniz? Bütçe olarak 3kya kadar çıkabilirim.

Bu model de yeterli olur ona. 3K harcamana hiç gerek yok.

Kullandığım kasanın 160mm'ye kadar soğutucu desteği olduğu görünüyor ürün ise 155mm'imiş. Neredeyse sınırda, herhangi sorun teşkil eder mi? Veya ramlere vesaire baskı uygular mı?

İlk attığım modeli al o 148 mm, kasan için sorun yaratmaz. RAM'ler ile ilgili bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Hocam attığınız model bir düşüğü vesaire olmasın hatrı sayılır bir fiyat farkı var ve 120 SE gözükmüyor model olarak. ARGB'siz versiyonuna baktım kendi söylediğimin ama hiçbir yerde stoğu yok anakartta boşta ARGB slotu kaldı mı fikrim yok açıkçası dolayısıyla fazla para verip RGB'siz kullanmakta mantıklı değil dediğiniz gibi.

Bu attığım modelin RGB modeli vardı. Şu an stoklarda var mı dikkatli bakmadım. Bu son attığım soğutucu senin alacağın soğutucudan daha düşük bir model zaten ama bu işlemci için yeterli bir model.

Burada var işte fiyatı da uygun RGB modeli.

1800 TL'lik model 6 ısı borulu ve dual fan. Bu model ise 4 bakır ısı borulu ve tek fan.

Bunun gibi benzer 65 Wattlık CPU'lar için 4 bakır ısı borulu soğutucular yeterli.

Bu attığım modelin RGB modeli vardı. Şu an stoklarda var mı dikkatli bakmadım. Bu son attığım soğutucu senin alacağın soğutucudan daha düşük bir model zaten ama bu işlemci için yeterli bir model.

Burada var işte fiyatı da uygun RGB modeli.

1800 TL'lik model 6 ısı borulu ve Dual fan. Bu model ise 4 bakır ısı borulu ve tek fan.

Bunun gibi benzer 65 wattlık CPU'lar için 4 bakır ısı borulu soğutucular yeterli.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler hocam. Son olarak soğutucuyla birlikte yanında gelen TF7 termal macun nasıldır, yeterli mi yoksa daha kaliteli bir şey bakmalı mıyım? Keza şu an sürülü olan termal macunu zarar vermeden nasıl çıkartıp yenisini dağıtırım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı