Çözüldü Ryzen 5 7500F ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar işlemci PUBG'de falan 85 dereceyi görüyor. Eskiden 75'i geçmezdi. Oyunlarda Alt+Tab yaptığımda falan 90'a çıkıyor. Öncelikle soğutucum çok iyi değil ama bu kadar da ısınmıyordu. Öncelikle montajı doğru mu yoksa tersine mi yapmalıyım? Bir de işlemcinin frekansını nasıl kısabilirim? 5000MHz'lere çıktığında otomatik olarak sıcaklık fırlıyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-02-18 saat 20.36.31_1d947f3c.jpg
    128,7 KB · Görüntüleme: 106
  • msicenter.jpg
    105,6 KB · Görüntüleme: 91
Çözüm
Kule tipi fanı yanlış takmışsınız fanın diğer tarafta olması gerek ki sıcak havayı egzoz fana doğru versin ve dışarı atsın. Sizin yaptığınızla kasanın içine üflüyor yönünü değiştirin kule tipi fanın ve macununuzu yenileyin sorununuz çözülecek.
Kule tipi fanı yanlış takmışsınız fanın diğer tarafta olması gerek ki sıcak havayı egzoz fana doğru versin ve dışarı atsın. Sizin yaptığınızla kasanın içine üflüyor yönünü değiştirin kule tipi fanın ve macununuzu yenileyin sorununuz çözülecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Stok soğutucu da olsa 90 dereceleri görmemesi lazım diye düşünüyorum yüksek ihtimal montaj hatası yaptınız hocam.

Hemen değiştirip deneyeyim o zaman. Kule tipi fanla egzoz fan birbirini döndürüyor olabilir.

hangi kule tipi fandı bu acaba modelini söylermisiniz

Hangi kule tipi fandı bu acaba modelini söyler misiniz?

Cool moon yazıyor. Ama modelini bilmiyorum.

Şu an böyle takılı.

Fanı düzelttim. Güzel bi kule tipi önerecek var mı bir süre daha idare edeyim bunla sipariş vereyim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-02-18 saat 20.47.38_e8bb8a08.jpg
    82,1 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Cool moon yazıyor. Ama modelini bilmiyorum.

Şu an böyle takılı.

Fanı düzelttim. Güzel bir kule tipi önerecek var mı bir süre daha idare edeyim bununla sipariş vereyim.

Bütçenizi ve şu an elinizdeki soğutucuyu yazarsanız daha rahat yardımcı olurlar.

Fanın yönünü değişitirince sorun düzeldi bu arada. Hanginize çözüm atayım bilemedim teşekkürler.

Bütçem 2 şu anlık. Benim kullandığım cool moon diye bir marka.

Düzeldiyse boşuna masraf yapmayın hocam ileride tekrar problem olursa alırsınız. Sevindim çözümü de arkadaşa atın sıkıntı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…