Ryzen 5 7500F PBO ayarları kaydedilmiyor

yiarz08

Decapat
Daha fazla  
RAM
patriot viper venom 16GB 6000mhz cl30
Anakart
colorful battle ax b650m plus v14
İşlemci
ryzen 5 7500f
Sistemim DDR5'e geçirdim, anakart işlemci ve RAM aldım her şey sıkıntısız hallettim kurdum ama bir türlü BIOS üzerinden PBO ayarı yapamıyorum. Ayaları yapıp kaydediyorum ama işlemci hızına baktığımda +200MHz'i bırak 4.89GHz anca oluyor. Sebebi ne acaba? Tam yük çalıştırıyorum bu arada.

Eki Görüntüle 2604196

Dosya Ekleri

• test,.png
    test,.png
    410,9 KB · Görüntüleme: 10
Sıcaklık değerleri nasıl? Ayrıca CPU Z değil Cinebench C23 veya Prime95 veya OCCT gibi daha güçlü testler ile bakmanız lazım. İşlemci PBO açık motherboard olarak seçili, positive +200 seçtiyseniz. Sıcaklık değerleri de önemli eğer aşırı ısınma varsa işlemci kendini kısar. Curve Optimizer yapıp -30'dan -10'a kadar stabil olma durumuna göre test etmeniz lazım.

Tabii ki %100 -30 olacak diye bir kaide de yok. CPU-Z'nin çok güç verdiğini sanmıyorum diğer programlar kadar en azından

Sıcaklık değerleri nasıl? Ayrıca CPU Z değil Cinebench C23 veya Prime95 veya OCCT gibi daha güçlü testler ile bakmanız lazım. İşlemci PBO açık motherboard olarak seçili, positive +200 seçtiyseniz. Sıcaklık değerleri de önemli eğer aşırı ısınma varsa işlemci kendini kısar. Curve Optimizer yapıp -30'dan -10'a kadar stabil olma durumuna göre test etmeniz lazım.

Tabii ki %100 -30 olacak diye bir kaide de yok. CPU-Z'nin çok güç verdiğini sanmıyorum diğer programlar kadar en azından.

İşlemci bana da kendini sanki kısıyor gibi geldi BIOS üzerinden fanları full Speed yapınca 5GHz sabit kalabiliyor

CPU-Z değil de OCCT veya C23 ile test yapın Core Temp yerine de HWiNFO 64 kurup sadece sensörleri açın oradan bakın ısı dereceleri nerelere çıkıyor? İşlemci Soğutucu ne var bu arada?

CPU-Z değil de OCCT veya C23 ile test yapın Core Temp yerine de HWiNFO 64 kurup sadece sensörleri açın oradan bakın ısı dereceleri nerelere çıkıyor? İşlemci soğutucu ne var bu arada?

Soğutucu olarak 240M sıvı soğutma var daha önce R5 5600 için kullanıyordum ona yetiyordu ama bu işlemciye yetersiz kalıyor olabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı