Ryzen 5 7500F sistem için PSU önerisi

Rizacan67

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Belirttiğim sistem için bir kasaya ihtiyacım var. Aşağıda paylaştığım iki mesh kasa veya iki PSU'dan birini almayı düşünüyorum. Bu durumda yanına uygun bir kasa da ekleyeceğim. Sizce hangi kombinasyonu tercih etmek daha mantıklı olur? Maksimum bütçem 5-6 bin TL.

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
Anakart: ASUS Prime B650M-R
SSD: Kioxia 1TB Exceria Plus G3.
RAM: Patriot Viper Venom RGB 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30.
İşlemci soğutucusu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB.

PSU: https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-nzxt-c750-bronze-pa-7b2bb-eu-750-w-fiyati,497907697.html

PSU: https://www.akakce.com/power-supply...ZqwqeW_WSCYK_eFtEPsfZ7b-u-kIwRA4aAurMEALw_wcB

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı belirtmemişsiniz bende benzeri sistemle Intel Arc B580 kartı kullanacağım 600W PSU eğer yüksek seviye ekran kartı kullanılmayacaksa yeterli gelecektir uzun süre kullanacaksanız 750W faydalı olabilir MSI MAG Forge M100a modeli dahili PSU olan çok uygun fiyata sahip kasanın eksi yönleri temperli cam olmaması yani pleksi ve RGB kontrolcüsü yok tek renk çalışıyor fakat 3000-3300 lira şu anda gayet uygun ve markası, tipi güzel bir kasa.

Bu sisteme 1350w PSU mu önerdiniz gerçekten? Kişi 5090 kullanmayacaksa ki bu işlemci zaten darboğaz yapar , 750w bile fazla eğer üst seviye ekran kartı kullanılmayacaksa

Fiyatı uygun ve daha düşük kalitedeki 750W'lar daha pahalıya satılıyor. Napalım ihtiyaç yok diye daha düşüğüne daha fazla mı verelim? 1350W PSU'yu bir daha değiştirmesine gerek kalmaz işte.

Fiyatı uygun ve daha düşük kalitedeki 750W'lar daha pahalıya satılıyor. Napalım ihtiyaç yok diye daha düşüğüne daha fazla mı verelim? 1350W PSU'yu bir daha değiştirmesine gerek kalmaz işte.

PSU'nun gideceği Max 5-6 yıl hadi onu geçtim işlemci ile tamamen aynı fiyat, gider adam MSI M100A alır hem kasa hem PSU (600W) 3200 lira şu anda üstelik kasa dahil diyorum ve MSI marka.

Şuradan itibaren okumayı bıraktım. Daha MSI'ın giriş seviyesinin sadece ismi olduğunu bilmiyorsun.

Evet kasa kaliteli değil ve temperli cam değil pleksi, ama sonuç olarak Power Boost değil Vento değil BitFenix değil? Marka ne olursa olsun markadır onu geçelim 7.5k mesajı olan birisi böyle komik önerilerde bulunuyorsa biz o zaman bu forumda kime güveneceğiz karşıdaki adam bilgisiz birisi olsa sizin dediğinize uyup 1350W işlemci ile aynı paraya 5-6 yıl gidecek bir PSU alacak parasını çöpe atmış olacak.

PSU için 6K bütçem var yazdı KS. Bu bütçede alınabilecek en iyi ürün bu. 5K'ya hem çok kaliteli bir iç yapı satın alıyorsun hem de 1350W. Bu ürün 1350W değil de 850W gibi düşünün. İç yapısının kalitesinden önerdim.

Bütçe kısmını unutmuşum kusura bakmayın bende direkt bunu önerdiniz zannettim peki bu sistemin aynısının Arc B580 ile 600W yeterli olur mu acaba? Yedek PC olarak düşünüyorum da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…