Tankernejlaa
Kilopat
Merhaba. Karışık bir sorun var. Geçen ay DDR5 sisteme ve hemen arkasından Windows 11'e geçtim ve bilgisayarın aniden hiçbir hata vermeden kapanma olayı başıma gelmeye başladı. Bu kapanmaların 9/10'unda mavi ekran dahi olmadan direkt kapanıyor ve yeniden başlatıyor cihaz kendini. Ve bu olay sadece anakart üzerinden bağladığım 4K TV'ye geçiş yaptığımda başıma geliyor. Ekran kartına bağlı monitördeyken (2560x1080) hiçbir sorun yok. Anakart üzerinden yani dahili grafikten zaten oyun oynamıyorum, genellikle YouTube, VLC vs. üzerinden video açtığımda oluyor. Ama hiç dokunmadığımda da olmuşluğu var. Kastırmayla olmuyor yani FurMark ve Cinebench ile epey zorladım ama hiçbir kapanma olmadı. Ayrıca ilginçtir ki 4K TV'ye geçiş yaptığımda çökerse ve yeniden başlatırsa bu sorun tekrar yaşanmıyor. Hatta kendim TV'ye geçiş yapıp yeniden başlatırsam yine bu sorun yaşanmıyor. Öyle bir durum. Olay görüntüleyicisinden bir ekran görüntüsü ekledim, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Ayrıca ekleme yapayım; monitör ile TV'yi yer değiştirdim yani TV'yi ekran kartına monitörü anakarta bağladım, monitörde de tekrar aynı şeyi yaşadım. Yani dahili grafik devreye girince bir haller oluyor, TV ile ilgisi yok.
Gigabyte B650m Gaming X AX, Ryzen 5 7600, Kingston 5600 MHz, RX 6600 XT. Güç Kaynağı epey eski bu arada, ondan şüpheleniyorum. BIOS güncel.
Ayrıca ekleme yapayım; monitör ile TV'yi yer değiştirdim yani TV'yi ekran kartına monitörü anakarta bağladım, monitörde de tekrar aynı şeyi yaşadım. Yani dahili grafik devreye girince bir haller oluyor, TV ile ilgisi yok.
Gigabyte B650m Gaming X AX, Ryzen 5 7600, Kingston 5600 MHz, RX 6600 XT. Güç Kaynağı epey eski bu arada, ondan şüpheleniyorum. BIOS güncel.
Son düzenleme: