Ryzen 5 8400F ve RX 9060 XT sistemde düşük FPS sorunu

• Konuyu başlatan zLuwis
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 107
İşletim sistemi
Windows 11

zLuwis

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB 6000 MHz CL38
SSD veya HDD modeli
2TB 5000MB Yazma 4200MB PCIe Gen 4 x4 M.2 SSD
Ekran kartı
Radeon RX 9060 XT 16GB GDDDR6
Anakart
MSI PRO B650M-B
İşlemci
Ryzen 5 8400F
Yeni bir sistem topladım, fakat umduğum değerlerin çok çok altında FPS alıyorum. Sürücülerim güncel bildiğim tüm ayarları yaptım fakat hala iyi hissettirmiyor.

CS2 de maksimum 200 FPS, LoL de ortalama 150 FPS alıyorum, sizce normal mi? Daha kötü bilgisayarı olan arkadaşlarımla aynı performansı almak garip geldi bana.

Visual C++ hepsi yüklümü?

AMD Adrenalin → Settings → Graphics → Global Graphics

• "Radeon Chill", "Anti-Lag", "Frame Rate Target Control" KAPALI olsun
  • "Power Tuning" → "Enabled" → Power Limit +%15
  • "GPU Workload" = Graphics
Bunu denermisiniz.

BIOS'da EXPO açık mı? 4800 MHz çalışıyor olabilir RAM'lerin EXPO'yu aç açık değilse.

Visual C++ hepsi yüklü mü?

AMD Adrenalin → settings → Graphics → global Graphics

• "Radeon chill", "anti-lag", "frame rate target Control" kapalı olsun.
  • "Power tuning" → "enabled" → Power limit +%15
  • "GPU workload" = Graphics
Bunu dener misiniz?

BIOS'da EXPO açık mı? 4800 MHz çalışıyor olabilir RAM'lerin EXPO'yu aç açık değilse.

Workload ayarını bulamadım, evet EXPO açık, BIOS'u kontrol ettim.

Normal gibi zaten işlemci tabanlı oyunlarda işlemcinin önemi büyük. 8400F'de 16 MB L3 cache bulunuyor, 5600 yada 7500F olsa 32MB bulunurdu. LoL de yüksek FPS almak istiyorsan Microsoft'un Updatelerini kaldırman gerek. Çatışma olduğu için FPS değerin düşer. 2K'da R5 7500F, RX 6800 kullanıcısı olarak 240 sabit FPS değerlerinden 100-120 FPS değerlerine düşüp oyun akıcı hissetmiyordu LoL için sorunu Windows Updateleri kaldırarak çözdüm. Şu an 200-230 arasında gidip geliyor yinede akıcı. AMD profilinden Performans yada Kaliteyi seçme Standartı seç, ayarlarını sıfırla. Her ne seçersen seç performans arttırmak yerine performansını mahveder. Başlata girip Güç seçenekleri yazıp Yüksek performansa al. Driverların işlemci chipsetin, anakart biosun eksikse güncelle. Yukarıda arkadaşın dediği gibi Ramler yüksek MHz değerinde çalışmazsa anakart üzerinden EXPO'yu aç veya OC yap. AMD DDR5 platformunda en iyi performans olarak tavsiye edilen değerler 6000-6400 MHz arası ve CL olarak 26-32 arası.
1763128713877.png

Ekran kartı kullanım oranı %100 değildir, yapabilirsen 2K'ya al ve grafikleri en yükseğe çek. LoL'de ekran kartı kullanım oranları zaten normal olarak %3 ila 14 arasında gidip geliyor. CS2 için FPS optimize videolarını izleyebilirsin. Sorunun muhtemelen çözülecektir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam başka oyunlar da dener misiniz Cyberpunk'ya da RDR2 mesela.

Uncharted 4'te Forza 4'te ve Battlefield 6 da denedim, arkadaşımın Intel Arc A750 ve Ryzen 5 3600 sistemiyle aynı FPS değerlerine sahipler.

Uncharted Ultra ayarlar 120+

Forza ekstrem ayarlar 100-140

Battlefield overkill 90+ Low 120+

Normal gibi zaten işlemci tabanlı oyunlarda işlemcinin önemi büyük. 8400F'de 16 MB L3 cache bulunuyor, 5600 ya da 7500F olsa 32MB bulunurdu. LoL de yüksek FPS almak istiyorsan Microsoft'un Update'lerini kaldırman gerek. Çatışma olduğu için FPS değerin düşer. 2K'da R5 7500F, RX 6800 kullanıcısı olarak 240 sabit FPS değerlerinden 100-120 FPS değerlerine düşüp oyun akıcı hissetmiyordu LoL için sorunu Windows Update'leri kaldırarak çözdüm. Şu an 200-230 arasında gidip geliyor yine de akıcı. AMD profilinden performans ya da kaliteyi seçme standartı seç, ayarlarını sıfırla. Her ne seçersen seç performans arttırmak yerine performansını mahveder. Başlata girip güç seçenekleri yazıp yüksek performansa al. Driverların işlemci chipsetin, anakart BIOS'un eksikse güncelle. Yukarıda arkadaşın dediği gibi RAM'ler yüksek MHz değerinde çalışmazsa anakart üzerinden EXPO'yu aç veya OC yap. AMD DDR5 platformunda en iyi performans olarak tavsiye edilen değerler 6000-6400 MHz arası ve CL olarak 26-32 arası. Eki Görüntüle 2604580

Zaten dediğiniz ayarlarla durum bu, yani sence böyle FPS değerleri normal mi?

O işlemciyle evet normal bir durum olabilir, internette 9060 XT ile 8400F CS2 performans testi videoları yok. Dediğim gibi FPS değerlerini yükseltmek istersen optimize etmekten başka bir seçeneğin yok yada işlemcini yükseltmekten başka. O FPS değerlerine rağmen oyunun akıcı hissetmiyorsa optimize ederek sorunu çözebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı