Ryzen 5 İşlemcinin Stok Fanı Değiştirilmeli mi?

Merhaba arkadaşlar. Alışveriş sitelerinde gezerken karşıma Gamepower'ın işlemci soğutucusu çıktı. Birden aklıma geldi. 2 senedir AMD Ryzen 5 işlemcimin stok fanını kullanıyorum. Bir arkadaşım stok fanlar güzel performans sağlamıyor değiştir tarzı birkaç bir şey söyledi. Sizce kendi stok fanımı satıp diğer fana geçmeli miyim?
Performans konusunda bana + yönler sağlar mı?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Kral işlemcinin modeli ne söylememişsin de fazla ısınmaz herhalde overclock yoksa bir de stok fanı fulleyebilirsin istediğin bir şeyi yaparken hızlı soğutması için, sessiz modunda 900RPM civarı döner en hızlısında 2000RPM civarı döner benim işlemci R5 5600 böyle dönüyor. ASUS sistemim var Armoury Crate'den ayarladım sende bulursun uygulamalar var.
 
UV ve OC ile R5 3500X 'i stok fanla kullanıyorum ancak yeni nesillerde sıcaklık yükseldiğinden dolayı bütçe varsa bir başka bir fan alınmalı bence.
 
R5 3600 işlemcim var ve stok fan kesinlikle yetersiz, hele ki aşırı iyi hava yönetimi olan bir kasan yoksa.
Günlerce stok fan ile 80 derecelerde oyun oynadım yeri geldi PC reset attı, yeri geldi işlemci soğumak için performans kıstı. Sonra ID-Cooling SE 224XT aldım şu an 60 civarlarına oynuyorum kafam rahat.
MSI Afterburner indirip 1 saat oyun oynarken işlemci sıcaklığını gözlemle. 80'den yukarı çıkıyorsa hiç düşünmeden kule tipi soğutucu al.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı