Ryzen 5 Windows 11'i desteklemiyor

R5 2600 kullanıyorum. Benimki destekliyor. Sizinkisi hangi modeli?
Ryzen 5 hangi model?
Ryzen 5 ama ne? Ryzen 5 1600 gibi eski sayılabilecek bir işlemciden bahsediyorsak normal fakat Ryzen 5 5600X ise bilemem.
fTPM'yi BIOS'tan etkinleştir.

Dosya Ekleri

• 20211007_193744.jpg
    20211007_193744.jpg
    218,8 KB · Görüntüleme: 291
Hadi ya Ryzen 5 1600AF kullanıyorum Windows 11 kullanamaz mıyım ben 😟

Birkaç yerde araştırdım. Ryzen 5 1600 desteklenmiyor fakat sanırım AF destekliyor.

AMD Ryzen 5 2400G APU İşlemci kullanıyorum ve Windows 11'in desteklenmediği söylenmiş. Ne yapabiliriz?

Belki ileride destek gelebilir. Onu beklemekten başka yapabileceğiniz pek bir şey yok. Belki modlanmış ISO kalıbı bulursanız yüklenebilir ama modlanmış olanlar güvenlik riski taşır. Ayrıca resmi destek olmadığı için kararlılık sorunları çıkabilir.

2000G model APU işlemciler 1000 serisi ile aynı (Zen) mimarisini taşıdığı için desteklemiyordur. iGPU içermeyen 2000 serisi ve AF model 1000 serisi Zen+ olduğu için onlarda destek var.
@Kayrakosem attığınız ekran görüntüsündeki işlemci 2016 model A9-9425 işlemcidir. Yani Ryzen ile alakası yok ve daha eski bir mimari. Destek olmaması (şu an için) normal. Zen+ ve sonrası mimariye sahip Ryzen işlemciler destekleniyor.

@Kayrakosem attığınız ekran görüntüsündeki işlemci 2016 model A9-9425 işlemcidir. Yani Ryzen ile alakası yok ve daha eski bir mimari. Destek olmaması (şu an için) normal. Zen+ ve sonrası mimariye sahip Ryzen işlemciler destekleniyor.

Yarım saattir onu düşünüyorum oradaki R5 yazısı kafamı karıştırdı :) evet o işlemciye desteği yok Windows 11'in. En azından şu anlık.

Belki ileride destek gelebilir. Onu beklemekten başka yapabileceğiniz pek bir şey yok. Belki modlanmış ISO kalıbı bulursanız yüklenebilir ama modlanmış olanlar güvenlik riski taşır. Ayrıca resmi destek olmadığı için kararlılık sorunları çıkabilir.

2000G model APU işlemciler 1000 serisi ile aynı (Zen) mimarisini taşıdığı için desteklemiyordur. iGPU içermeyen 2000 serisi ve AF model 1000 serisi Zen+ olduğu için onlarda destek var.
Zen+ olmaması neyi değiştirir ki? Performansı daha düşüktür sadece. Neden Windows 11 zen mimarisi için destek sunmuyor?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı