Ryzen 5 Windows 11'i desteklemiyor

Belki ileride destek gelebilir. Onu beklemekten başka yapabileceğiniz pek bir şey yok. Belki modlanmış ISO kalıbı bulursanız yüklenebilir ama modlanmış olanlar güvenlik riski taşır. Ayrıca resmi destek olmadığı için kararlılık sorunları çıkabilir.

2000G model APU işlemciler 1000 serisi ile aynı (zen) mimarisini taşıdığı için desteklemiyordur. iGPU içermeyen 2000 serisi ve af model 1000 serisi zen+ olduğu için onlarda destek var.
@Kayrakosem attığınız ekran görüntüsündeki işlemci 2016 model A9-9425 işlemcidir. Yani Ryzen ile alakası yok ve daha eski bir mimari. Destek olmaması (şu an için) normal. Zen+ ve sonrası mimariye sahip Ryzen işlemciler destekleniyor.

Belki ileride destek gelebilir. Onu beklemekten başka yapabileceğiniz pek bir şey yok. Belki modlanmış ISO kalıbı bulursanız yüklenebilir ama modlanmış olanlar güvenlik riski taşır. Ayrıca resmi destek olmadığı için kararlılık sorunları çıkabilir.

2000G model APU işlemciler 1000 serisi ile aynı (zen) mimarisini taşıdığı için desteklemiyordur. iGPU içermeyen 2000 serisi ve af model 1000 serisi zen+ olduğu için onlarda destek var.
@Kayrakosem attığınız ekran görüntüsündeki işlemci 2016 model A9-9425 işlemcidir. Yani Ryzen ile alakası yok ve daha eski bir mimari. Destek olmaması (şu an için) normal. Zen+ ve sonrası mimariye sahip Ryzen işlemciler destekleniyor.

1. işlemci kötümü 2. gelebilir mi destek.

1. İşlemci kötü mü?
2. Gelebilir mi destek?
1- İşlemciniz, oyun ve iş istasyonu amacı dışında, ancak temel ihtiyaçlarınızı (şimdilik Windows 10 veya Linux sistemler üzerinde) karşılayabilir. Yani gücü sınırlı. Low-end CPU olarak sınıflandırılabilir. Kağıt üzerinde çekirdek sayısı ve frekansı olarak Windows 10-11 için yeterli gözüküyor. Çok fazla CPU veya GPU gücü gerektirmeyen programlar kullanılabilir.

2- Kesin bir şey söylememiz imkansız ama ben bu işlemciye Windows 11 desteğinin gelme ihtimalini oldukça düşük görüyorum. Gelecekse de bunu birlikte çalışan donanım üreticisi (AMD) ile Windows'un üreticisi (Microsoft) söyleyebilir.
Sahip olduğu mimari hakkında detaylı araştırma yapmadım. Bir yerde ocak 2016 duyurulma tarihi yazıyorken AMD tarafında 2018 ikinci çeyreği piyasaya sürülmüş olarak yazıyor. Piyasaya epey sonradan çıkmış olsa da sahip olduğu teknolojinin ilk nesil Ryzen işlemcilerden (2017) bile eski olduğu görülüyor. Ryzen işlemcilerde neredeyse standart haline gelmiş olan SMT özelliği bile yok ki performans açısından önemli bir kayıptır. Üretim süreci 28 nm transistörlerle yapılmış. Muhtemelen Windows 11'in şart koştuğu diğer güvenlik koşullarını da sağlamıyordur.

R5-3-1 farketmez arkadaşlar 3. Nesil öncesi her zaman w11de sıkıntı olacak. Microsoftun resmi açıklaması bu yönde. Ve hatta AMD kullanıcılarına1ay kadar daha beklemesini tavsiye ederim. İşlemci darboğazı tespit edildi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı