Ryzen 5600X ısınıyor ve çöküyor

• Konuyu başlatan ozars
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 2.734

ozars

Hectopat
Yakın zamanda aldığım bilgisayarımda işlemcim aşırı ısınıyor. Stok fan kullanıyorum anakartımın chipset sürücüsü ve ekran kartı sürücülerim güncel.
Sistemim:
  • RTX3060 ekran kartı.
  • AMD Ryzen 5 5600X işlemci.
  • MSI B550M-A Pro anakart.
  • Corsair Spec Delta 650W 80+ kasa/güç kaynağı.
  • Samsung 970 evoplus 500GB SSD.
Bu da oyun oynarken aldığım bir fotoğraf bu fotoğraftan 10-20 saniye sonra oyun kendi kendini kapadı:

Dosya Ekleri

• 1646829050727.png
    1646829050727.png
    333,8 KB · Görüntüleme: 218
Stok fanda ısınması çok normal. 5600X tek çekirdek performansında muazzam bir işlemcidir aynı zamanda ısınan bir işlemcidir. Sıvı soğutma ya da kule tipine geçmen gerekiyor.
Bende stok fanda kullanıyorum 60 dereceyi geçtiğini görmedim oyunlarda. Başka bir sorun var gibi duruyor.

Isınan bir işlemci olarak tabir edilen işlemcilerdendir kendisi. Fan kurulumunun doğru olduğundan, termal macun özelliğini koruduğuna ve kasa içi hava akışının normal olduğuna emin olunuz.
Eğer her şey normal ise soğutma sisteminizi yükseltebilirsiniz.

Stok fanda ısınması çok normal. 5600X tek çekirdek performansında muazzam bir işlemcidir aynı zamanda ısınan bir işlemcidir.
Stok fanda kapanacak kadar ısınsaydı fanı kutuya koymazlardı zaten, stok fan yeterli yanlış bilgi vermeyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fan tam takılmamış olabilir bir de overclock yaptınız mı?
Soğutma ile ilgili problem kasa ile ilgili olabilir.
Bir de macunları halledin her sene değiştirmek gereklidir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı