Çözüldü Ryzen 5600X sistem oyun açarken restart atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Empty1

Kilopat
Katılım
17 Kasım 2014
Mesajlar
1.206
Çözümler
4
Merhabalar,

Yaz aylarında çok oyun oynamam birkaç gündür oyun açmayı deniyorum fakat bilgisayar restart atıp mavi ekran veriyor, "cihazınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor" deyip restart atıyor. Örneğin HOI4'te oyuna giriyorum bir 10dk sonra oyun donuyor ve restart atıyor, warbanda girip oynuyorum sorunsuz oynuyorum, BF5 açtığımda direkt restarta geçiyor. Oyunun ağırlığına göre değişiyor gibi. PC'yi yeni kurdum birkaç ay oldu, hava sıcaklıkları çok yüksek diye olduğunu düşünüyorum fakat bir ısınma olmadan restart atması düşündürüyor. Eski bilgisayarımda böyle bir durum yaşamıştım termal macun değiştirdiğimde çözülmüştü. Bilgisayarı yeni kurduğumda termal macunu iyi yaymıştım şu an olmaması gerekiyor.

Özellikler:
MSI MAG Forge 100R kasa.
Ryzen 5600X işlemci.
GTX960 4 GB ekran kartı.
Aorus B550 anakart.
Corsair 3600MHz RGB RAM.
Thermaltake TR2 650W 80Plus.
 
Çözüm
Sorunu işlemci overclockunu kapatarak çözdüm. Normalde stok soğutucu ile verebileceğim Max ayarlarda çalıştırıyordum ama hava sıcaklıkları yüzünden ekstra ısındığı için kapanıyormuş. Kapatınca sorunsuz oynamaya devam ettim.
Cihazınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor Şu anda bazı hata bilgileri toplanıyor, bu işlemden sonra yeniden başlatılacak diyor sadece mavi ekranda ve yüzde doluyor.
Hata kodundan bahsetmiştim ama kasayı temizleyin termal macunu değiştirin olmadı Psu yu değiştirin sorun düzelecektir diye umuyorum.
 
Virüsden kaynaklı olabilir driverinizi DDU dan silip yeniden kurun eğer sorun çözülmez ise Cmd : sfc /scannow ve chkdsk /r /f yazın (hepsini tek tek yazın) %100 olunca bidaha deneyin oyuna girince çöküyor mu diye... Eğer sorun hala devam ediyorsa bilgisayarınızı sıfırlayın mümkünse (not defterlerinizi bilgilerinizi yedekleyip)
ve yinede siz termal macununuzu değiştirin
 
Ekran kartımı henüz değiştiremedim. Aldığımdan beri termal macunu değiştirmedim ekran kartında.

Sıcaklıklar:

Ramler: 43-45

İşlemci: 65-70

Ekran kartı:55-59

Hiçbir oyun açık değilken durum böyle.

İşlemci sıcaklığı yüksek geldi bana, termal macunla alakalı yine sanırım.
Sistem boştayken ki değerler bunlar ise yükteki hallerini düşünemiyorum. Soğutmak için yapacağınız şeyler. CPU Fanını değiştirin. Ekran kartı termal macununu yenileyin. Kasa içi hava akışını kontrol edin(Çok önemlidir).
 
Cihazınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor Şu anda bazı hata bilgileri toplanıyor, bu işlemden sonra yeniden başlatılacak diyor sadece mavi ekranda ve yüzde doluyor.
Minidump dosyalarını "Teknik Yardım" kısmında paylaş. Yardımcı olsunlar.
Ayrıca PSU eskiyse onunla alakalı olabilir çünkü çok kötü.
 
Son düzenleme:
Bazı oyunlarda ise sorun olmuyor o konuyu çözemedim BF5'i açar açmaz çöküyor ama Hitman 3 oynadım 1 saat civarı sorun yoktu.
Prime95 indir. Blend'i seçip testi başlat. Bilgisayarı 3-4 saat bırak, testi yapsın. O sekmelerde en altta "Test Completed" tarzı bir şey yazıyorsa tamamdır, onu görene kadar testi yap. Hardware failure detected tarzı bir şey çıkarsa, veya bilgisayar kapanırsa işlemcin bozuluyor olabilir.

Ben de benzer bir şey yaşadım ve 5600X'im bozuldu. Garantiye yollayacağım yakın zamanda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı