Custom sıvı soğutmalı R5 5600X ve MSI RTX 3070 SUPRIM kasa

Merhabalar arkadaşlar,
Yaklaşık 2,5 aylık kasa toplama serüvenimin sonuna gelmiş bulunmaktayım. Birçok karar değişikliği vs derken kasa son halini aldı ve 2 gün için de bütün kurulumu bitirdim. Fakat detaylı inceme şu an yapamayacağım. Biraz rahatsızım ve bilgisayar başında çok fazla vakit geçirmek istemiyorum iyileşene kadar.
Bileşenlere gelirsek,

AMD Ryzen 5 5600X işlemci.
MSI MPG B550 GAMING Edge Wi-Fi anakart.
MSI RTX 3070 SUPRIM ekran kartı.
Corsair Dominator Platinum RGB 32 GB 3000 MHz CL15 RAM.
Corsair HX850I Platinum PSU.
Corsair Hydro X XH305I Custom sıvı soğutma.
Phanteks P500A mesh ARGB kasa.
Samsung 980 Pro 1 TB SSD.
Samsung 860 QVO 1 TB SSD.
Xiaomi 34" 3440x1440p 144 Hz Ultrawide kavisli monitör.
Corsair MM300 XXL klavye ve mouse pad.
Radragon K586-PRO brahma mekanik klawye.
Redragon lamia 2 H320 RGB 7.1 USB kulaklık.
Redragon M910 Ranger mouse.
Rampage KL-R40 Throne oyuncu koltuğu.

Dün bilgisayarın normal kurulumunu yaptım. Yani kasayı toparlayıp CPU'nun kendi soğutucusunu takarak Windows kurulumu, driverler vs...

Custom soğutmayı sonraya bıraktım, çünkü oluşacak bir problemde her şeyi sök tak gerçekten çok zor ve zahmetli olur. Tüm kurulumları bitirdikten sonra diğer gün Custom sıvı soğutmaya geçtim. Daha önceden de tecrübem olduğu için boruları bükmek vs. pek vaktimi almadı. Vaktimi alan ise kablolama vs. oldu. Arka tarafta 3 adet fan ve RGB kontrolcü bulunuyor. 7 tane fan CPU bloğu rezervuar derken cidden zorladı kablolama. Zaten bazı noktalarda işin içinden çıkamayınca kabloları PSU haznesine sakladım. :D

Normalde Corsair'ciyimdir her zaman. Lakin kasada 5000D Airflow'un bir iki eksiği ve çok sade olmasından dolayı Phanteks tercih ettim. Fakat P500A Phanteks'in sanki gelişi güzel hazırladığı bir kasa gibi. Yani Enthoo ve Evolv X serisinin işlevselliğinin yanından dahi geçmez. Halihazırda SUPRIM oldukça büyük bir kart. Kartın henüz bloğu olmadığı için Custom sıvı soğutma ile sığmadı. Üst iki fanı kasanın ön tarafına ön panel ile kasa arasına aldım. Bu arada kasanın 3 fanı birden ön tarafa sığmıyor. Tabi 140mm fanlar için söylüyorum bunu. 120mm fanların üçü de rahatlıkla sığar. Velhasıl, üst iki fanı öne aldıktan sonra oluşan boşlukta rezervuarı konumlandırdım. Ona rağmen ucu ucuna sığdı diyebilirim.

Klavye, mouse ve kulaklığa gelirsek; bu sefer onları Redragon tercih ettim. Klavyesini almıştım ve çok hoşuma gidince diğer bileşenleri araştırdım. Aldığım farenin sensörü Corsair'in Harpoon ile aynı sensöre aitti ve aralarında çok fazla fiyat farkı vardı, şans vermeye karar verdim. Pişman etmedi beni. Kulaklığa gelirsek onda çok çekindim açıkcası. Ama güzel yanı kulak standı kutu içinde çıkıyor. 7.1 olması ayrıca güzel. PUBG'de deneme yaptığımda sesleri çok net şekilde doğru yönden veriyor. Tam fiyat performans oldular benim için. Herhangi bir problem yaşamaz isem uzunca zaman kullanırım gibi duruyor.

Monitör gelirsek 35-35 inç bir Ultrawide monitör hep aklımda vardı. En uygun fiyata ve işlevsel olarak bunu buldum ve aldım. Tek eksik yanı bana göre gecikme sürresinin 4ms olması. Ama o da benim için çok dert değil. Eski bilgisayarıma Samsung'un 40 inç TV'sini bağlayarak oyun oynardım. :D

Oyun testlerine şu an için vaktim yok. Zaten güncel oyunlar henüz bende yok. Eski oyunlar ile testler yaparak paylaşımlar yaparım burada yine.

Şimdilik 2 fotoğraf atayım. Sonrasında detaylı fotoğraflar atacağım.

Bu arada kasa neden solda derseniz, akım korumalı uzatma almayı unuttum. Boşta da uzatma olmayınca kasayı prize yaklaştırmak zorunda kaldım. Kablo mesafesi yetmiyor. Uzatmayı aldıktan sonra kasayı sağa alarak kablo düzeniyle beraber tamamlamış olurum.

Bu arada Custom sıvı soğutma ile alakalı sorularınız olursa şayet imzamda önceki Custom sıvı soğutmalı bilgisayarımı yaparken detaylı inceme açmıştım, oradan bakabilirsiniz. Ama yine buradan da sorabilirsiniz.

Teşekkürler şimdiden herkese...

kasa son hal.JPG


pc.JPG
 
Hayırlı olsun, iyi iş çıkarmışsınız.

Kıskandım :(
Teşekkür ederim. :) Daha iyileri sizlerin olur inş.

@BerkayZ87 Valla hocam yeteri kadar RGB aydınlatma olmuşken bir de kabloları eklemeyi istemedim açıkcası. Kasanın arka tarafı düzenlemek için canım çıktı. Bir de onları eklersem arka tarafı düzenlemek baya zor olur gibi geliyor. Ama bakarım yine duruma göre. :)
 
Teşekkür ederim. :) daha iyileri sizlerin olur inş.

@BerkayZ87 vallahi hocam yeteri kadar RGB aydınlatma olmuşken bir de kabloları eklemeyi istemedim açıkcası. Kasanın arka tarafı düzenlemek için canım çıktı. Bir de onları eklersem arka tarafı düzenlemek bayağı zor olur gibi geliyor. Ama bakarım yine duruma göre. :)

Kıskandım hocam hayırlı olsun. Custom soğutma kitini nereden aldınız?
 
Teşekkür ederim hocam daha iyileri sizlerin olsun. @nevtugardic Kiti Amazon Almanya'dan aldım hocam.

P500A gerçekten güzel bir kasa fakat custom soğutma yapacaksanız pek memnun etmeyebilir. Normal şekilde gayet geniş. Ama içine birşeyler eklemeye başlayınca düşündürüyor. Bir de ilk başta söylediğim gibi Entho ve Evolv serisi kadar işlevsel değil. Ama kesinlikle üzmez. @RPM
 
Teşekkür ederim hocam daha iyileri sizlerin olsun. @nevtugardic kiti Amazon Almanya'dan aldım hocam.

P500A gerçekten güzel bir kasa fakat Custom soğutma yapacaksanız pek memnun etmeyebilir. Normal şekilde gayet geniş. Ama içine bir şeyler eklemeye başlayınca düşündürüyor. Bir de ilk başta söylediğim gibi entho ve evolv serisi kadar işlevsel değil. Ama kesinlikle üzmez. @RPM

Hocam clc için benim kasam güzel bir seçim olabilirdi fakat stoklarda yok şu anlık maalesef :(.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı