Ryzen 5900X için sıvı soğutma tercihi

Bu tarz 3 fanlı RGB'li ve olabildiğince sessiz, aynı zamanda mükemmel soğutma performansına sahip sıvı soğutma önerebilir misiniz? Ve bu attıklarımdan hangisi en iyisi ve neden? Lütfen kısa cevaplar yazmayın.

fan değerleri olarak attıklarınızdan Corsair daha iyi, işlemciniz çok güçlü ayrıca. Bunun için attıklarım hem görsel hem soğutma açısından Cougar gibi modellerden daha iyi.
Sizin attığınız mı daha iyi yoksa bu mu?

Kendim H150I Elite capellix kullanıyorum tavsiye ederim o işlemciye.

Peki nasıl bir soğutucu çok sesli diyorlar ses hassasiyetim varda o yüzden tereddütte kaldım.

Boşta yükte ve tam yükte soğutma durumu nedir?

Bossbilişim'den uzak dur. NZXT Kraken X73 daha iyi o modelden, bulabilirsen eğer Z73 al ama ben Türkiye'de bulamadığım için H150i Elite Capellix aldım gayet memnunum. Z73 tercih sebebim tamamıyla görüntüydü bu arada performans olarak H150i daha iyi.

Rog Strix modeli 85cfm iken NZXT biraz daha sessizlik odaklı olduğu için 60cfm. Karar sizin. Ben Rog Strix derdim.
Bossbilişim'den uzak dur. NZXT Kraken X73 daha iyi o modelden, bulabilirsen eğer Z73 al ama ben Türkiye'de bulamadığım için H150i Elite Capellix aldım gayet memnunum. Z73 tercih sebebim tamamıyla görüntüydü bu arada performans olarak H150i daha iyi.
Ben öneri olarak attım zaten.

Çok sesli falan değil kim diyor öyle şeyler =) Kasam gördüğün gibi dizayn olarak açık olduğu halde fan sesi falan duymuyorsun. ICUE programından zaten fanları silent moda alabilirsin.

IMG_3572.JPG

Kendi üzerindeki termal macununu Thermal Grizzly Kyranout ile değiştirdim ben, işlemci şuan 5.1 Ghz'de stres testinde maksimum 75 dereceyi gördü. Oyunlarda (AC Valhalla 4K Ultra ve Cyberpunk 2077 4K RTX açık) genelde 55-60 derece arası oluyor.

Kasanız ne bilmiyorum ama yer var ise bundan ala performans gösteren bir sıvı soğutma yok. ARGB değil ama kasanıza ARGB LED'ler veyahut ARGB fan'lar ile kendinize göre bir ambiyans yaratabilirsiniz.

280mm modeli ancak bu da iyi bir performans sunar tavsiye ederim.

Performans konusunda alan kişiler memnun ve istediğiniz gibi ARGB bunu da düşünebilirsiniz.

PF360 da iyi bir performans sunar.

Çok sesli falan değil kim diyor öyle şeyler =) kasam gördüğün gibi dizayn olarak açık olduğu halde fan sesi falan duymuyorsun. iCUE programından zaten fanları silent moda alabilirsin.

Eki Görüntüle 933074

Kendi üzerindeki termal macununu thermal grizzly kyranout ile değiştirdim ben, işlemci şu an 5.1 GHz'de stres testinde maksimum 75 dereceyi gördü. Oyunlarda (AC Valhalla 4K Ultra ve Cyberpunk 2077 4K RTX açık) genelde 55-60 derece arası oluyor.

Arctic MX 4 var bende o nasıldır iyi midir? Ses konusunda modartpc YouTube kanalında testlerini yaptı yük altındayken 80-100 arasında sesli çalışıyor o yüzden kararsız kaldım.
NZXT Z73 sadece bossbilişimde var fiyatı da 3100TL bayağı iyiymiş o fiyata özel sıvı soğutma döşenir görüşündeyim, ASUS almayı düşünüyorum PSU ASUS Thor 1200W ve anakart ASUS Hero Wi-Fi düşünüyorum o yüzden sizce doğru bir seçim mi?

Arctic MX 4 var bende o nasıldır iyi midir? Ses konusunda modartpc YouTube kanalında testlerini yaptı yük altındayken 80-100 arasında sesli çalışıyor o yüzden kararsız kaldım.
Kendi videosunda extreme mod ile kullanıyor fanları. Benim sana verdiğim tüm değerler balanced mode'da. Alet üzerinde kullanılan fanlar ML 120 Pro RGB, Corsair'in yaptığı en sessiz fan serilerinden birisi. Burda önemli olan bir sürü faktör var tabi kasanın mesela hava akışı nasıl, akustik değerleri nasıl vb...
Soğutma konusunda hiç bir sıkıntı yaşamazsın ondan eminim ama ses konusu biraz kişisel eğer daha garanti bir sonuç almak istiyorsan 280 mm sıvı soğutuculara yönelmeni tavsiye ederim. Onlarda 5900X için fazlasıyla yeterli.
Ekstradan bu modele de bakabilirsin.

Arctic MX 4 gayet güzel bir termal macun yeter ki orijinal olsun =)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı