Ryzen 7 1700 için RAM ve Anakart önerisi

Ben şu ana kadar bir bilgisayar sahibi olmadım ama sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.(Aerocool güvenilir bir markadır.) Ram konusunda ben bulabildiğim en ucuzunu paylaştım, gözünüze batmıyorsa alabilirsiniz.
 
Bütçen kısıtlı ise alabilirsin ilk başta ssd almadan idare edip sonradan kaliteli bir samsung ssd takabilirsin tüm bütçeni sistemi geliştirmeye yatır şu an.
 
Bütçen kısıtlı ise alabilirsin ilk başta ssd almadan idare edip sonradan kaliteli bir samsung ssd takabilirsin tüm bütçeni sistemi geliştirmeye yatır şu an.
Bende öyle düşünüyorum. Şu an yazdığım bilgisayardaki harddiski almayı düşünüyorum. O kadarda yavaş bir şey değil zaten.
 

Bu ürünlere göz atabilirsiniz. İleride 1 tane daha RAM almanızı şiddetle öneririm.

PSU konusunda Gametech, Frisby, Everest, Gamepower gibi markalara yönelmeyin. Bütçeniz az diye de sakın PSU gibi sistemin kalbi olan bir parçadan kısmayın. "100 TL az vereceğim" diye tüm sistemden olmaya gerek yok.


PSU 80+ bronze sertifikalı diye önerdim, çift kanal ram oyunlarda %15-%20 performans artışı sunuyor
80+ sertifikası sadece çıkartmadan ibaret. CLEAResult Plug Load Solutions bu siteden bakabilirsiniz.
 
Bende 500W PSU var zaten ama 80+ bile değil. Sizin attığınız PSU'lu kasanın görüntüsünü çok beğendim. Ama biraz pahalı gibi. Şu ana kadar hiç bir sistemimde bu kadar pahalı bir kasa almamıştım.
Şimdi baktım. Evet. Üzerinde 7200 rpm yazıyor.
 
Sistemi oyun oynamak için topluyorsanız R5 alın.
Render ile bir işim yok benim zaten. Oyun için alıyorum. R7 almamın sebebide izlediğim testlere göre bir çok oyunda R5 2600'den 5-10fps daha fazla (single core değil) veriyor. Daha çok açık dünya oynuyorum ve açık dünya oyunları fazla çekirdek isteyen türden oyunlar. Yani kısacası 2 çekirdek + 4 iş parçacığına 80tl fazla verdim sadece.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…