Bir kaç ay önce topladığım bilgisayarımda oyunlarda FPS 120'den 50 60'lara düşüyor. GPU kullanımı %70-80 arasında değişiyor. Darboğaz olduğunu düşünmüyorum CPU kullanımı genellikle %10-20 oluyor. Genellikle ETS 2'de bu sıkıntı oluyor. 144Hz 1920x1080 çözünürlükte oynuyorum. DDU ile driver ı silmeyi denedim fakat faydası olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.
Isı değerlerin nasıl? Oyundaki grafik ayarlarını en yükseğe çekmeyi dene. MSAA ayarı mevcut ise 2X olarak açabilirsin. Çoğu oyunda bu dediklerimi yaparsan, GPU kullanımı biraz artar.
Yazılımsal problem olduğunu düşünüyorum. Kart sürücüsünü kaldırıp tekrar kurduğunuz halde sorum devam ediyorsa, UEFI sıfır format atmanı öneririm. Yazılımsal problemler çok uğraştırıyor. En sağlıklı sonucu sıfır format ile alırsın.
Yazılımsal problem olduğunu düşünüyorum. Kart sürücüsünü kaldırıp tekrar kurduğunuz halde sorum devam ediyorsa, UEFI sıfır format atmanı öneririm. Yazılımsal problemler çok uğraştırıyor. En sağlıklı sonucu sıfır format ile alırsın.
Tamam format atıp tekrar test edeceğim teşekkürler.
Bilgisayara temiz kurulum yaptım ve tekrar değerlere baktım önceki haline göre daha iyi ama 85 lere düşüyor 100 120 fps alıyorum.Gpu kullanımını arttırmanın başka bir yolu var mı ya da donanımsal bir arıza olabilirmi ?BİOS u güncellemedim bunun bir etkisi olabilir mi?