Ryzen 7 2700 düşük GPU kullanımı RTX 2060

YağızzDoğan

Centipat
Sistemim.

Ryzen 7 2700.
MSI RTX 2060.
2*8 GB 3000 MHz RAM.
240 GB SSD.
1TB HDD.

Bir kaç ay önce topladığım bilgisayarımda oyunlarda FPS 120'den 50 60'lara düşüyor. GPU kullanımı %70-80 arasında değişiyor. Darboğaz olduğunu düşünmüyorum CPU kullanımı genellikle %10-20 oluyor. Genellikle ETS 2'de bu sıkıntı oluyor. 144Hz 1920x1080 çözünürlükte oynuyorum. DDU ile driver ı silmeyi denedim fakat faydası olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Güç kaynağınız kaç watt?
650 watt
BİOS güncellemek sorunu çözebilir mi ?
Yazılımsal problem olduğunu düşünüyorum. Kart sürücüsünü kaldırıp tekrar kurduğunuz halde sorum devam ediyorsa, UEFI sıfır format atmanı öneririm. Yazılımsal problemler çok uğraştırıyor. En sağlıklı sonucu sıfır format ile alırsın.
Tamam format atıp tekrar test edeceğim teşekkürler.
Bilgisayara temiz kurulum yaptım ve tekrar değerlere baktım önceki haline göre daha iyi ama 85 lere düşüyor 100 120 fps alıyorum.Gpu kullanımını arttırmanın başka bir yolu var mı ya da donanımsal bir arıza olabilirmi ?BİOS u güncellemedim bunun bir etkisi olabilir mi?
Yazılımsal problem olduğunu düşünüyorum. Kart sürücüsünü kaldırıp tekrar kurduğunuz halde sorum devam ediyorsa, UEFI sıfır format atmanı öneririm. Yazılımsal problemler çok uğraştırıyor. En sağlıklı sonucu sıfır format ile alırsın.
Bilgisayara format attım ve BİOS güncellemesi yaptım.Battlefield 1 oynarken %90'ın altına düşmedi ama ETS 2 de sorun devam ediyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı