Ryzen 7 2700X tabanlı bilgisayara yükseltme önerisi

MustafaD

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi sosyaller dilerim. Uzun yıllar önce satın aldığım bilgisayarı yükseltme ihtiyacı duyuyorum. Bilgisayarımın özelliklerini paylaşarak başlayayım.

• Aorus GTX 1060 6 GB ekran kartı.
  • Ryzen 7 2700X işlemci.
  • Corsair 2400MHz 8x2 RAM.
  • Gigabyte B350 olması lazım anakart.
  • 500W Bronze sertifikalı PSU.
  • 3TB HDD 256 GB SSD.
  • Kasam da yeteri kadar iyi.
  • ViewSonic VX2457 monitör.

Bu bilgisayara hangi tür bir modifikasyon yapmam gerekir? Anakart ve PSU kesinlikle değiştireceğim gibi. Eski kalıyorlar. Ekran kartını da değiştirmek istiyorum ama işlemci eski mi kalıyor ne oluyor bilmiyorum.
Güzel de bir monitör olursa seyir zevkim yükselir.

Şu an için bütçem 60-70bin TL civarında ama yani bütçemin hepsini kullanmasam daha iyi. Çok büyük beklentilerim yok. Render gibi büyük işlemler gereken bir bilgisayara ihtiyacım yok. Öyle kendi çapımda oyun oynuyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum. İyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,

Anakartınız am4 soket işlemcileri destekliyor, değiştirme kararınızın kesin olduğunu belirtmişsiniz, bu durumda değil 60-70 bin TL 40-50 bin TL civarinda am5 "yeni" bir sistem toplayabilir veya satın alabilirsiniz üstelik iyi bir monitör bile sanırım alabilirsiniz.

R5 7500f işlemcili
7700 XT 12 GB ekran kartlı
B650 serisi ddr5 bir anakart
2x16 GB ram
Aşağı yukarı 750W bir psu

Barındıran sistemler oyun ihtiyacınızı fazlasıyla karşılar diye düşünüyorum. Anakart-işlemci-ram gibi ekipmanları seçerken de anakartınızın seçtiğiniz diğer ekipmanları frekans bakımından desteklemesine, soket uyumuna, mevcut kasanıza boyu olarak sığıp sığmadığına dikkat ediniz veya hazır sistemlerden uygun özelleştirme parçalarını tercih edip satın alınız.

Hocam benim elimdeki işlemciyi sabit tutmak mantıksız mı olur? Yeni bir işlemciye mi geçeyim yoksa elimdeki ile devam mı edeyim?
Merhabalar,

Anakartınız am4 soket işlemcileri destekliyor, değiştirme kararınızın kesin olduğunu belirtmişsiniz, bu durumda değil 60-70 bin TL 40-50 bin TL civarinda am5 "yeni" bir sistem toplayabilir veya satın alabilirsiniz üstelik iyi bir monitör bile sanırım alabilirsiniz.

R5 7500f işlemcili
7700 XT 12 GB ekran kartlı
B650 serisi ddr5 bir anakart
2x16 GB ram
Aşağı yukarı 750W bir psu

Barındıran sistemler oyun ihtiyacınızı fazlasıyla karşılar diye düşünüyorum. Anakart-işlemci-ram gibi ekipmanları seçerken de anakartınızın seçtiğiniz diğer ekipmanları frekans bakımından desteklemesine, soket uyumuna, mevcut kasanıza boyu olarak sığıp sığmadığına dikkat ediniz veya hazır sistemlerden uygun özelleştirme parçalarını tercih edip satın alınız.
Hocam benim elimdeki işlemciyi sabit tutmak mantıksız mı olur? Yeni bir işlemciye mi geçeyim yoksa elimdeki ile devam mı edeyim?

Öncelikle herkese iyi sosyaller dilerim. Uzun yıllar önce satın aldığım bilgisayarı yükseltme ihtiyacı duyuyorum. Bilgisayarımın özelliklerini paylaşarak başlayayım.

• Aorus GTX 1060 6 GB ekran kartı.
  • Ryzen 7 2700X işlemci.
  • Corsair 2400MHz 8x2 RAM.
  • Gigabyte B350 olması lazım anakart.
  • 500W Bronze sertifikalı PSU.
  • 3TB HDD 256 GB SSD.
  • Kasam da yeteri kadar iyi.
  • ViewSonic VX2457 monitör.

Bu bilgisayara hangi tür bir modifikasyon yapmam gerekir? Anakart ve PSU kesinlikle değiştireceğim gibi. Eski kalıyorlar. Ekran kartını da değiştirmek istiyorum ama işlemci eski mi kalıyor ne oluyor bilmiyorum.
Güzel de bir monitör olursa seyir zevkim yükselir.

Şu an için bütçem 60-70bin TL civarında ama yani bütçemin hepsini kullanmasam daha iyi. Çok büyük beklentilerim yok. Render gibi büyük işlemler gereken bir bilgisayara ihtiyacım yok. Öyle kendi çapımda oyun oynuyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum. İyi günler dilerim.
Hocam bu sistemi satın, hatta isterseniz harddiskinizi tutarsınız. Ardından 40-50k'ya çok çok güzel bir sistem alın.

Anakartınızı değiştirmek istiyorsanız ama am4 sokette kalmak istiyorsanız islemciniz yaş itibari ile hafif yaşlanmış ama performans olarak mesela bir r5 5600 den çok büyük bir farkı yok ki 5600 2 yaşında.

Ama yok ben Am5 e geçeceğim daha yüksek frekansta çalışsın işlemci vs derseniz elbette bahsettiğiniz 40-50 k gibi bir bütçeyle cok daha iyi bir sistem rahatça toplarsiniz.

Mantıklı iş konusuna gelince Güncelleme söz konusu ise sizin butcenizde yeni ve sıfır bir am5 sistem daha mantıklıdır.

Var mı tavsiye 40 50k ya usta
Hocam buyrun 40k'lık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı