Ryzen 7 2700X ve GTX 1060 kurgu sistemi toplama

mtozek2

Decapat
Asıl maksadı Adobe programları, 3Ds Max'i akıcı ve hızlı render yapabilecek ve oyunları akıcı şekilde oynayabileceğim bilgisayar toplamaya çalışıyorum. Bütçem monitör (PG248Q) hariç 7000 TL idi. Sistemin bazı parçalarını indirime düştükçe satın aldım. Fakat işlemci, RAM, SSD ve kasa için hala indirim beklemekteyim. Buraya aldığım ve almayı düşündüğüm parçaları yazacağım. Donanımın ve alacağım parçalar hakkında bilgi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şu ana kadar aldığım parçalar;

• PSU: Evga 750w 80+ Gold G2 Süpernova ( Amazon.com 750 TL )
  • Ekran kartı: Galax GTX 1060 EXOC 6 GB 192bit ( Hepsiburada 1673 TL)
  • Anakart: MSI X370 Gaming Pro Carbon ( Amazon.com.tr 782 TL )
  • SSD: Samsung Evo 970 ( 3400 okuma - 1500 yazma) ( muhtemelen başlangıçta 250 GB alıp sonrasında yükseleceğim)
  • RAM: G Skill, Corsair, Kingston markalarının 3200 MH kapasiteli RAM'lerinden olmak üzere 2x8 şeklinde 16 GB RAM alacağım.

İndirime girmesini beklediğim parçalar;
  • Kasa: Corsair Carbide 270r
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 2700x

Ekstra olarak; ikinci ve daha yüksek kapasiteli bir SSD daha alana kadar elimde bulunan 2 TB 7200 rpm Seagate HDD'yi kullanacağım. Ayrıyeten PSU'yu bu kadar yüksek tutmamın sebebi zamanla sisteme ek parçalar alacak olmam ( sıvı soğutma vs.).

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci olarak Ryzen 2700X doğru tercih olmuş, render için kullanacağı düşünülürse fiyat performans olarak yeni çıkan İ9 serisinden çok daha iyi. Ancak ekran kartı 1060 olunca Ryzen 5 2600x daha uygun olucaktır bence.
Anakart olarak keşke x470 alsaydınız ya da B450. X370 yonga anakartlar için eğer Ryzen 2xxxx serisi bir işlemci takıcaksanız bios güncellemesi yapmanız gerekiyor bunun içinde 1. nesil bir Ryzen işlemci lazım.
SSD olarak Samsung seçerek en iyisini yapmışsınız.
Ram olarak G-SKILL veya Corsair 2x8 gb ram alabilirsiniz. İkiside Ryzen işlemcilerle gayet güzel çalışıyor.(3000 Mhz en ideali eğer bütçeniz yeterse tabi üstüne çıkın)
PSU 750W bu sistem için biraz fazla olmuş , 650W bile ilerde yükseltme yapıcak olsanız yetermiş.

O kasa yerine NZXT H500 alın içi çok daha ferah ve soğutma olarak daha iyi.

İşlemci olarak Ryzen 2700X doğru tercih olmuş, render için kullanacağı düşünülürse fiyat performans olarak yeni çıkan İ9 serisinden çok daha iyi. Ancak ekran kartı 1060 olunca Ryzen 5 2600x daha uygun olucaktır bence.
Anakart olarak keşke x470 alsaydınız ya da B450. X370 yonga anakartlar için eğer Ryzen 2xxxx serisi bir işlemci takıcaksanız bios güncellemesi yapmanız gerekiyor bunun içinde 1. nesil bir Ryzen işlemci lazım.
SSD olarak Samsung seçerek en iyisini yapmışsınız.
Ram olarak G-SKILL veya Corsair 2x8 gb ram alabilirsiniz. İkiside Ryzen işlemcilerle gayet güzel çalışıyor.(3000 Mhz en ideali eğer bütçeniz yeterse tabi üstüne çıkın)
PSU 750W bu sistem için biraz fazla olmuş , 650W bile ilerde yükseltme yapıcak olsanız yetermiş.

O kasa yerine NZXT H500 alın içi çok daha ferah ve soğutma olarak daha iyi.

İlginiz için teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla aldığım anakart bios updateli olarak geliyor.
Neden Ryzen 5 2600x' i tercih etmem gerektiğini anlayamadım. Açıklayabilir misiniz? 1060 için fazla geleceğinden dolayı mı öyle dediniz? Bu arada şuan bütçem kısıtlı olduğu için şimdilik 1060 aldım. İleride duruma göre satıp üst modellere geçiş yapacağım.
Kasa konusunda çok geç oldu artık 270r'ı 1 saat önce 420 liraya almış bulunmaktayım :)

İlginiz için teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla aldığım anakart bios updateli olarak geliyor.
Neden Ryzen 5 2600x' i tercih etmem gerektiğini anlayamadım. Açıklayabilir misiniz? 1060 için fazla geleceğinden dolayı mı öyle dediniz? Bu arada şuan bütçem kısıtlı olduğu için şimdilik 1060 aldım. İleride duruma göre satıp üst modellere geçiş yapacağım.
Kasa konusunda çok geç oldu artık 270r'ı 1 saat önce 420 liraya almış bulunmaktayım :)
Aldığınız anakart kutusunda Ryzen 2000 ready yazısı var mı ? Belki son üretimlerde kendileri direkt BIOS güncelleyip satıyorlardır.
Evet 1060 olduğu için öyle dedim ama ileride yükseltmeyi düşünüyorsanız kalsın tabi.
Corsair kasalarda gayet güzel ancak o fiyata daha güzel bir şey alınabilirmiş, hayırlı olsun =)

270R fena bir model değil. Alınabilir. BIOS güncellemesi yapılmış bir şekilde geliyorsa iyi. Onun dışında PSU'da oldukça iyi ve öneririm de. Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim.

Aldığınız anakart kutusunda Ryzen 2000 ready yazısı var mı ? Belki son üretimlerde kendileri direkt BIOS güncelleyip satıyorlardır.
Evet 1060 olduğu için öyle dedim ama ileride yükseltmeyi düşünüyorsanız kalsın tabi.
Corsair kasalarda gayet güzel ancak o fiyata daha güzel bir şey alınabilirmiş, hayırlı olsun =)

Kutusuna şuan bakma şansım yok evden çok uzaktayım. Ya BIOS güncel olmasa bile çok sıkıntı değil kendimiz güncelleriz evelallah.

Corsair'e beslediğim sempatiden dolayı bu kasayı aldım sanırım. Teşekkürler.

16 gB ile 3D dizaynda güçlü bir performans alamazsın. RAM tasarım programlarında en önemli unsurdur grafik kartından sonra. Ram'i 32den az tutamazsın sağlam bir sistem istiyorsan. Şahsen ben 48 yaptım, ilerleyen zamanlarda 64'e çekmeyi düşünüyorum. Hızlı render içinde iyi bir işlemci gerek, Vray gibi motorlarda alıyorsan, GPU kullanmaz yalnızca CPU ağırlıklı render alırsın. İşlemci olarak Ryzen 2700x düşünebilirsin. Aman aman PCPartPicker'dan uyumluluk test etmeyi unutma parçalarını

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı