mtozek2
Decapat
Asıl maksadı Adobe programları, 3Ds Max'i akıcı ve hızlı render yapabilecek ve oyunları akıcı şekilde oynayabileceğim bilgisayar toplamaya çalışıyorum. Bütçem monitör (PG248Q) hariç 7000 TL idi. Sistemin bazı parçalarını indirime düştükçe satın aldım. Fakat işlemci, RAM, SSD ve kasa için hala indirim beklemekteyim. Buraya aldığım ve almayı düşündüğüm parçaları yazacağım. Donanımın ve alacağım parçalar hakkında bilgi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şu ana kadar aldığım parçalar;
İndirime girmesini beklediğim parçalar;
Ekstra olarak; ikinci ve daha yüksek kapasiteli bir SSD daha alana kadar elimde bulunan 2 TB 7200 rpm Seagate HDD'yi kullanacağım. Ayrıyeten PSU'yu bu kadar yüksek tutmamın sebebi zamanla sisteme ek parçalar alacak olmam ( sıvı soğutma vs.).
Şu ana kadar aldığım parçalar;
- PSU: Evga 750w 80+ Gold G2 Süpernova ( Amazon.com 750 TL )
- Ekran kartı: Galax GTX 1060 EXOC 6 GB 192bit ( Hepsiburada 1673 TL)
- Anakart: MSI X370 Gaming Pro Carbon ( Amazon.com.tr 782 TL )
- SSD: Samsung Evo 970 ( 3400 okuma - 1500 yazma) ( muhtemelen başlangıçta 250 GB alıp sonrasında yükseleceğim)
- RAM: G Skill, Corsair, Kingston markalarının 3200 MH kapasiteli RAM'lerinden olmak üzere 2x8 şeklinde 16 GB RAM alacağım.
İndirime girmesini beklediğim parçalar;
- Kasa: Corsair Carbide 270r
- İşlemci: AMD Ryzen 7 2700x
Ekstra olarak; ikinci ve daha yüksek kapasiteli bir SSD daha alana kadar elimde bulunan 2 TB 7200 rpm Seagate HDD'yi kullanacağım. Ayrıyeten PSU'yu bu kadar yüksek tutmamın sebebi zamanla sisteme ek parçalar alacak olmam ( sıvı soğutma vs.).
Son düzenleyen: Moderatör: