Ryzen 7 2700X ve RTX 2070 Sistem Toplama

AltayBzkrt

Decapat
Merhabalar, merak ettiğim konu bu bilgisayarda her şey uyumlu mu ve iyi performans sağlar mı?
Not: RTX 2070 alma, şunu al gibi yorumlar yapmazsanız sevinirim bu konuda kararlıyım.
Screenshot_3.png
Screenshot_4.png

Önerdiğiniz bilgisayar benimkine çok yakın SSD,PSU ve Monitör hariç. SSD'yi önerdiğiniz SSD ile değiştirsemmi bilemedim. High Power PSU maalesef İtopya'da yok o yüzden değiştiremiyorum. Monitör olarak AOC'un daha iyi olduğu söyleniyor siz neden Viewsonic öneriyorsunuz?
ViewSonic gayet iyi bir marka neden öyle dediniz.

Önerdiğiniz bilgisayar benimkine çok yakın SSD,PSU ve Monitör hariç. SSD'yi önerdiğiniz SSD ile değiştirsemmi bilemedim. High Power PSU maalesef İtopya'da yok o yüzden değiştiremiyorum. Monitör olarak AOC'un daha iyi olduğu söyleniyor siz neden Viewsonic öneriyorsunuz?
Anakartınız da benim önerdiğim anakarttan iyi değil. SSD bir kere kesinlikle değiştirilmeli, Adata ile Samsung iyidir. AOC markasını bilmiyorum ama Viewsonic iyidir. Benim önerdiğim sistem de 11 bin tl, sizin almayı düşündüğünüz sistem de 11 bin tl fakat aralarındaki farka bakın isterseniz. Benim önerdiğim sistem kesinlikle daha iyi. Üstelik Itopya'dan almak zorunda değilsiniz, Sinerji de güvenilirdir.

SSD ve Anakartı önerdiğiniz gibi yaptım. Monitör konusunda biraz detaylı araştırma yapacağım varsa başka önerilerinizi beklerim.
Birde sanki PSU'ya güvenemedim önermeyende var önerende var sizce iyimidir yoksa İtopya'dan iyi bir PSU atabilirmisiniz?

Son düzenleme:
Eğer OC yapmayı düşünüyorsan kesinlikle anakartı X470 almalısın. Stock halde sıkıntı yaratmaz ama OC yaptığın taktirde anakartın işlemcinin voltajını desteklemeyecektir. Bütçe sıkıntı ise PSU'dan kısabilirsin. RTX 2070 için 600W 80 plus gayet yeterli, zaten önerilen 550W. Bunun haricinde İtopya'da daha uygun fiyatlı ve hoş kasalar var bakabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
İtopya'dan alacağım için önerilen PSU'lar orada yok başka bir PSU öneriniz var mıdır? Monitör tavsiyenizi yapmak isterdim ama fiyat artıyor. :)
NZXT E650 Gold
Corsair CX750 Bronz
İtopya da şuan mevcut durumda düşünebilirsin bu ikisinden birini. Benim tercihim gold PSU dan yana olurdu.
Ayrıca eklemek gerekir ise monitör alıyor iken ben sadece FPS oyunları oynuyorum rekabetçi düzeyde gelişiyorum der iseniz kesinlikle Curved ekran almayın. Çünkü ekranda oluşan paneldeki ufacık bir eğri hesabı farkı sizin AİM inize yansır ve inanın fark ediyor. Benim önerim bu konuda düz bir monitör almanız yönünde. Açıkcası 2700x kullanacak iseniz 2070 i gayet besler 1080p de 2k alınmasını önerir misiniz diye sorar iseniz. Yani her dakika CS GO olmuyor. İnsan arada bir başka oyun da oynamak ister. Tamamen sizin tercihiniz ve bütçenize kalmış birşey. Ben hala XG2402 Viewsonic almanızı isterim mesela.

Son düzenleme:
Pubg gibi birçok oyun testinde 2700x ile 9600k aynı fps değerlerini veriyor. 9600k 400 TL daha ucuz. Amd sisteme de ayrı bir soğutucu alıyorsan fiyat farkı değişmez.
AMD sistemin 9600k'lı sisteminden ekstra çekirdekleri var tabiki.
ARMA 3 oynuyorsan YouTube videolarında 9600k ve 2700x işlemcili gameplay videolarına bak derim. Msi Afterburner ile alınmış videolar oluyor. ARMA 3 işlemci optimizasyonu garip bir oyun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakart fiyatları aynı seviyelerde. Hızaşırtma düşünmüyorsan AMD B350 ve B450, İNTEL B360 (bios update ile) ve H370 (bios update ile) anakartlar kullanıyor.
Hızaşırtma için AMD X370 ve X470, İNTEL Z370 (bios update ile) ve Z390 anakartlar kullanıyor. Fiyatlar ve segmentler denk.
Bu arada şahsi görüşüm:
Bir ara AMD ekran kartı satarken 'bizim kartlar 256 bit rakibinki daha düşük.' söylemini kullanıyordu. Oyunlardaki performans ise bit farkıyla yapılan kıyaslamayla alakasızdı.
Oyunlarda alınan fps değerleri açısından AMD çekirdek ve sanal izlek farkıyla reklamını yaparken İNTEL daha az çekirdek ve sanal izleksiz işini gayet iyi yapıyor.
Birçok oyunda bios ayarlarından sanal izlekleri kapatıp yapılan oyun testlerinde fark olmaması da ilginçtir.
OBS veya benzeri işlemciye yük bindiren yayın ve kayıt programı kullanıyorsanız (AMD RELİVE ve NVİDİA SHADOWPLAY hariç, bunlar ekran kartına yükleniyor) İNTEL dengi RYZEN işlemcilerin çekirdek ve sanal izlek farkı performansa etki ediyor.
AMD RYZEN 2000 serisi için B350 ve X370 anakartlara da bios update yapılması lazım.

Son düzenleme:
Önerileriniz için teşekkürler monitörü zaten idarelik alıcam birkaç ay sonra değiştirmeyi planlıyorum, şimdilik curved denemek istiyorum.
Bir soru soracağım sizce aşağıdaki ekran kartlarından hangisi daha iyi?

Bu mu? : GIGABYTE Geforce RTX2070 WINDFORCE 8GB 256Bit GDDR6 DX12 Ekran Kartı | ITOPYA

Bu mu? : MSI GeForce RTX 2070 ARMOR 8G GDDR6 256Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı | ITOPYA

Birde PSU olarak şu nasıl sizce? : Cooler Master MWE 750W 80 Plus Gold Aktif PFC 120mm Fanlı PSU | ITOPYA

Modüler bir PSU almanız kablolama açısından sizi rahatlatacaktır diyorum sadece.
Hoş deneyin denemesine ama olan paranıza olsun demek istemem ben.
Ekran kartı için o ikisini de tercih etmezdim.
Gigabyte aorus extreme 2070
MSİ Gaming Z 2070
Asus Dual 2070
Zotac Amp extreme 2070
Eğer bunlardan herhangi birine bütçeniz yetmiyor ise armor modeline yada windforce modeline bakın derim. Fabrikasyon olarak daha iyi soğutma çözümü ve hız aşırtma işe yarayabiliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı