Ryzen 7 3700X sistem güncelleme önerisi

glomindel

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam,

Aktif olarka aşağıda özelliklerini belirttiğim sistemi kullanmaktayım. Minimum masraf ile sistemi nasıl daha verimli hale getirebilirim. En başta 3050'yi satıp yerine 4070 almak istiyorum. Ve SSD'yi güncellemek istiyorum. 600W PSU'ye ilk aşama da dokunmak istemiyorum yetmez ise ileride değiştirebilirim. Bu 2 revizyon için (ekran kartı + SSD) bütçem 16-17 bin TL bandında. Bunların dışında bir revizyona ihtiyaç var mıdır?

ASUS TUF B450 Pro Gaming - anakart.
AMD Ryzen 7 3700X - işlemci.
Corsair 16 GB Vengeance LPX siyah 3000MHz - RAM.
MSI RTX 3050 Gaming X - ekran kartı.
240 GB SSD + 1 TB HDD - depolama.
Corsair VS600 600W - PSU.

Şimdiden teşekkür ederim.

Gayet iyi dusunmussun bunların dışında işlemciyi 5600'e yukseltebilirsin, 4070'i beslemek için gerekli olacak.

Onu düşündüm aslında ama işlemci değiştirme işine girdiğim zaman anakartı da değiştirmem gerekecek. Maliyet çıktıkça çıkacak bu sefer :) Şu anki haline 4070 taktığım takdirde en azından 1 sene götürür mü beni acaba?

Onu düşündüm aslında ama işlemci değiştirme işine girdiğim zaman anakartı da değiştirmem gerekecek. Maliyet çıktıkça çıkacak bu sefer :) Şu anki haline 4070 taktığım takdirde en azından 1 sene götürür mü beni acaba?
Anakartı değiştirmene gerek yok ki.
5600 ile 4070 alabilirsin.
SSD olarak :
/
Onun dışında mevcutta iyi bir soğutucu varsa 3700X e yapılacak OC ile 5600 yakalanabilir.

Son düzenleme:
SSD olarak:
/
Onun dışında mevcutta iyi bir soğutucu varsa 3700X e yapılacak OC ile 5600 yakalanabilir.

Çok teşekkür ederim. Stok Wraith soğutucu kullanıyorum şu anda. İşlemciyi değiştirdiğim takdirde aslında bütçemi aşıyor. Eğer darboğaz gibi bir sorun yaşamazsam en azından 1 sene ekran kartı ve SSD güncellemesi ile devam etmeyi düşünüyorum.

SSD olarak :
/
Hocam söylediklerin çok mantıklı geldi bana :) Bütçeyi aşıp dediğin şekilde yapmak istedim. Garajonline' da şöyle bir sepet oluşturdum. Uygun gelir diye düşünüyorum. Zaten 3050 ve 3700x i heralde 6-7 bin tl ye satarım ordan birazını karşılarım diye düşünüyorum.
Ekran Alıntısı.JPG

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. Stok Wraith soğutucu kullanıyorum şu anda. İşlemciyi değiştirdiğim takdirde aslında bütçemi aşıyor. Eğer darboğaz gibi bir sorun yaşamazsam en azından 1 sene ekran kartı ve SSD güncellemesi ile devam etmeyi düşünüyorum.
1080P de mi kullanacaksınız?
4070 ile zaten her oyunu max ayarlarda RT ultra da oynayacaksınız, 3700X e yapılacak dengeli bir OC ile beslersiniz.
Fakat soğutucunuz yeterli olmaz, ileriye dönük şekilde sıvı soğutma veya kaliteli bir kule tipi alınabilir.
3700X e OC yaptıktan sonra minimum 5800X e yükseltmelisiniz ki değsin, o zaman da soğutucu gerekecek.
4070 ile 1 TB SSD 16K tutuyor, kalan bütçe biraz aşılarak ilerisi için bu soğutucu alınabilir :

1080P de mi kullanacaksınız?
4070 ile zaten her oyunu max ayarlarda RT ultra da oynayacaksınız, 3700X e yapılacak dengeli bir OC ile beslersiniz.
Fakat soğutucunuz yeterli olmaz, ileriye dönük şekilde sıvı soğutma veya kaliteli bir kule tipi alınabilir.
3700X e OC yaptıktan sonra minimum 5800X e yükseltmelisiniz ki değsin, o zaman da soğutucu gerekecek.
4070 ile 1 TB SSD 16K tutuyor, kalan bütçe biraz aşılarak ilerisi için bu soğutucu alınabilir :
Şuan 1080p kullanıyorum fakat çok yakın zamanda ilk fırsatta 2K' ya geçme düşüncem var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı