Eğer OC yapmayacaksan 3700X al. Fiyat farkı sorun çıkarmayacak ve OC yapacaksan 3800X daha iyi bir seçenek, ben 3800X kullanıyorum.
Ekran kartı olarak bütçen varsa 2070S alabilirsin. Ben 5700XT Nitro+ son sürücülerle bir sorunum kalmadı ama hala ufak tefek sorun yaşayanlar var. Bana sorarsan 1000 liralık farka değmez 2070S, performans olarak fark yok denecek kadar az, ama yine de tercih senin.
Anakart olarak X570 Aorus Elite VRM yapısı olarak diğerinden daha iyi. Ben X570 Aorus Elite kullanıyorum, memnunum tavsiye ederim.
Bellek olarak Trident Z 3600MHz CL16 öneririm. AMD’nin performans olarak önerdiği belleklerdir.
SSD olarak oyunlarda PCI-e 4.0 SSD’lerim artısı yok denecek kadar az. Corsair'da Samsung'da iyidir. Ama ben 970Evo öneririm. Tabi kullanacağınız diğer uygulamalarda PCI-e 4.0 SSD’lerin bir artısı olur mu bilmiyorum. Bütçe varsa onlar alınabilir.
Kasa olarak Airhawk Duo kullanıyorum. Fiyatına göre güzel kasa, hava akışı da iyi tavsiye ederim. P400A da güzel bir model onu da öneririm.
High Power 750W 80+ Gold PSU’yu ben de kullanıyorum kaliteli bir model tavsiye ederim.
E bu benim sistemim olmuş neredeyse
3800X stok soğutucu ile 4.4GHz’e kadar iyi gidiyor. Ama çok sesli bir soğutma. Sırf bu yüzden 4.3GHz’de kullanıyorum. Bütçe varsa sıvı soğutma alın, bu işlemciyi sıvı soğutmayla 4.5GHz’e çıkarıyorlar. Sistem güzel olmuş. Sormak istedikleriniz varsa yardımcı olurum.