Ryzen 7 5700x için sıvı soğutma gerekli midir?

erzo

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar Rtx 4060 ve Ryzen 7 5700x'i birlikte kullanmayı düşünüyorum işlemci için sıvı soğutma gerekli midir? Genel olarak sistemi de değerlendirebilir misiniz? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
En ucuz çift fanlı sıvı ğutma aldım %100 yük altındayken işlemci 4.2GHz de çalışıyor. Yani turbo hızı olan 4.4GHz hızına ısı kaynaklı ulaşamıyor. Belli ki sıvı soğutma istiyor. Ama uzun ve kalın kule soğutmalarda etkili olabilir araştırmak gerek.

En ucuz çift fanlı sıvı ğutma aldım %100 yük altındayken işlemci 4.2GHz de çalışıyor. Yani turbo hızı olan 4.4GHz hızına ısı kaynaklı ulaşamıyor. Belli ki sıvı soğutma istiyor. Ama uzun ve kalın kule soğutmalarda etkili olabilir araştırmak gerek.

Hiçbir işlemci işkence halinde tam hızına ulaşmaz ayrıca bu işlemcinin turbo hızı 4.4 GHz değil 4.65 GHz.

Öyle bir kaynak veya veri yok ki ayrıca 5800X'in tek çekirdek hızı 4.75, 5700X'in değil.
Zamanında bu bilgiyi nereden edindim hatırlamıyorum ama google aradığımda bulamadım.
Deneyimlerim de yine bu şekilde. 1 veya 2 çekirdek yük altındayken 4.650~4.750MHz de çalışıyor. Tüm çekirdekler yük altındayken ve ısınma problemi yokken 4.4GHz de çalışıyordu.

Zamanında bu bilgiyi nereden edindim hatırlamıyorum ama google aradığımda bulamadım.
Deneyimlerim de yine bu şekilde. 1 veya 2 çekirdek yük altındayken 4.650~4.750MHz de çalışıyor. Tüm çekirdekler yük altındayken ve ısınma problemi yokken 4.4GHz de çalışıyordu.

Zaten bulamamşsınız da, yanlış hatırlıyorsunuz büyük ihtimal. İzlediğim hiçbir testte 5700X'in 4.750 MHz'yi gördüğünü hatırlamıyorum. Ayrıca işkence testinde işlemci TDP'sinin tamamını kullanır ve her zaman 4.4 GHz'de sabitlenmez yani Multi Core Boost diye bir şey yok işlemci imkan dahilinde 4.3'te de çalışır 4.5'te de.

Geri
Yukarı