Muhtemelen benim sıvı soğutmadan daha etkilidirHava soğutma yeterli o işlemci için, keyfi olarak düşünmüyorsanız sıvı soğutmaya gerek yok.
En ucuz çift fanlı sıvı ğutma aldım %100 yük altındayken işlemci 4.2GHz de çalışıyor. Yani turbo hızı olan 4.4GHz hızına ısı kaynaklı ulaşamıyor. Belli ki sıvı soğutma istiyor. Ama uzun ve kalın kule soğutmalarda etkili olabilir araştırmak gerek.
Single Core Turbo: 4.7GHzHiçbir işlemci işkence halinde tam hızına ulaşmaz ayrıca bu işlemcinin turbo hızı 4.4 GHz değil 4.65 GHz.
Multicore turbo hızı 4.4Ghz
Zamanında bu bilgiyi nereden edindim hatırlamıyorum ama google aradığımda bulamadım.Öyle bir kaynak veya veri yok ki ayrıca 5800X'in tek çekirdek hızı 4.75, 5700X'in değil.
Zamanında bu bilgiyi nereden edindim hatırlamıyorum ama google aradığımda bulamadım.
Deneyimlerim de yine bu şekilde. 1 veya 2 çekirdek yük altındayken 4.650~4.750MHz de çalışıyor. Tüm çekirdekler yük altındayken ve ısınma problemi yokken 4.4GHz de çalışıyordu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.