Ryzen 7 5700X işlemci MSI MAG CoreLiquid 360r V2 ile 90 derecelere çıkıyor

Akhosef

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B550 GAMİNG EDGE WIFI
İşlemci: AMD Ryzen 7 5700X
Ekran Kartı: MSI RTX4060 GamingX 8GB
RAM: Gskill Trident Z 3200MHz Cl16 32gb (16GBx2)
Soğutucu: MSI MAG Coreliquid 360R
PSU: Cooler Master MWE 750 Gold V2 Full Modular
Kasa: MSI MPG 100
Depolama: 1.SSD: Samsung 970 Evo 500GB / 2.Hard Disk Toshiba PC P300 2TB
RAM
Gskill Trident Z 3200MHz Cl16 32gb (16GBx2)
Ekran kartı
MSI RTX4060 GamingX 8GB
Anakart
MSI B550 GAMİNG EDGE WIFI
İşlemci
AMD Ryzen 7 5700X
6/10/2025'te işlemcimi Ryzen 5 3600X'ten Ryzen 7 5700X işlemciye değiştirdim. İşlemci soğutucusu olarak MSI MAG CoreLiquid 360r V2 sıvı soğutucum var. Bu soğutucuyu 4 yıl kadardır kullanıyorum eski işlemcide 3 kez termal macun değiştirmiş olmam lazım. 1 kere yüksek sıcaklık sorunu eski işlemcimde olmuştu ve termal macunla çözdüm. Yaklaşık 2 yıl kadar önce tahminim üzere sıvı soğutucunun radyatöründen ilk açılışta ses gelmeye başladı. ScreenApp buradan sesi dinleyebilirsiniz.

Bu işlemciyi taktığım gün yüksek sıcaklık sorunu yaşadım. Termal macunu fazla sürmüştüm o yüzden ısınmış ve o zamandan beri problem yaşamadan kullanıyordum. Dün çok alakasız bir yerde PC kasmaya başlamıştı zaten tam kapatıyordum kapattım sabah bakarım dedim. Sabah kalktığımda daha 20dk kullanmadan PC yüksek sıcaklık yüzünden kapandı. İlk açtığımda bir sorun yok sabit hiçbir şey kullanılmazken 60-70 derecelere çıkıyor 1 Google sekmesi dahi açtığımda 90 derecelere çıkıyor ama tamamen kapanana kadar yükselmiyor 90'da 1dakikadan kısa durup 70dereceeye düşüp bunu tekrar ediyor kapanana kadar.

Aşağıda soğutmanın takıldığı şekli ve BIOS'tan fan ve pompa değerlerinin gözüktüğü fotoğraflar mevcut. HWMonitor'den diğer parçaların sıcaklığına baktığımda genel olarak kasanın içinde bir hava sıkışması olduğunu vs görmüyorum. Genel kasa içi sıcaklık 40 derecelerde geziyor. Öndeki 3 fan içeri doğru hava veriyor, arka ve radyatör fanları egzoz fanı.

Sadece 1 YouTube sekmesi ve WhatsApp uygulamasını açtım ve kullanım CPU %20 bile olmadı. 10Dk'nın sonunda bu değerleri aldım.

Kendin mi topladın sistemi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…