Ryzen 7 5700X RX 6800 XT 2K'da darboğaz yapıyor

İşlemcimi bütün çekirdeklerini 4850MHz sabitledim, ekran kartı darboğazı olmayan optimizasyonu güzel olan oyunlarda overclock yapıyorum o zaman darboğaz olmuyor oyun düzgün yapmış optimizasyonunu ekran kartını kullanması gerektiğini biliyor fakat bazı akılı oyunlar işlemci kullanamya çalışınca ekran kartının overclockunu kapatıyorum. Varsayılan ayarlarına ekran kartını otomatik ayarlara alıyorum. İşlemci overlocklu olmasına rağmen bu sonuç oluyor Spidermende

Oyunların kötülüğü mümkün :D
Yok 6800XT'yi sadece frekans arttırarak 3090 seviyesine getirmen imkansız. MPT kullansan tamam yetiştin diyebilirdim. Ayrıca 5700X'i all core 4.85 kullanman imkansız çok sallama bence :)

İşlemcimi bütün çekirdeklerini 4850MHz sabitledim,

Allcore 4850 MHz'ye tüm çekirdekleri sabitlemek pek mümkün değil. İşlemcinin en üst seviye silicona falan sahip olması lazım ve çok iyi bir soğutucun olmalı. Stabilite sorunu olmasın dengesiz OC'den dolayı? Cb R23 tekli ve çoklu çekirdek sonuçlarını atar mısın?

Yok 6800XT'yi sadece frekans arttırarak 3090 seviyesine getirmen imkansız. MPT kullansan tamam yetiştin diyebilirdim. Ayrıca 5700X'i all core 4.85 kullanman imkansız çok sallama bence :)
Seviyesine gelmye bilir ama yaklıyor. 5 - 10 fps farkla buda onun kanıtı .
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca neden olmasın 4.85ghz çıkmak çok zor değil OC bilgin olursa sorun yaşamazınsın .

Dosya Ekleri

• 2022-11-21 14_46_54-2022-11-21 14_41_46-CPUID HWMonitor.png
    2022-11-21 14_46_54-2022-11-21 14_41_46-CPUID HWMonitor.png
    22,7 KB · Görüntüleme: 52
Seviyesine gelmye bilir ama yaklıyor. 5 - 10 fps farkla buda onun kanıtı .
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca neden olmasın 4.85ghz çıkmak çok zor değil OC bilgin olursa sorun yaşamazınsın .

Ben de diyorum ki MPT kullanmadan geçemezsin. Benim ekran kartım 3090Ti'dan bile güçlü neredeyse MPT sayesinde. + olarak 4.85 CB testi atmanı rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de diyorum ki MPT kullanmadan geçemezsin. Benim ekran kartım 3090Ti'dan bile güçlü neredeyse MPT sayesinde. + olarak 4.85 CB testi atmanı rica ediyorum.
MPT kullanmıyorum kendim AMD yazılımı üzeründen voltaj , memory hız ayarlamalarını yapıyorum. FPS'm standartından ortalamada 15 fps artıyor. Özel olarak MPT kullanmıyorum. Ayrıca konu ne olarak açıldı ne olarak devam ediyor lütfen kapatalım bu konuyu.

Optimizasyon konusunda gerçekten güzel oyunlarda hiç bir sıkıntı yaşamıyorum aksine Rx6800xt yi 3090ın seviyesine gelecek kadar OC'luyorum 2575MHZ kadar çıkıyor hiç bir darboğaz söz konusu değil . RDR 2, Dying Light 2 gibi oyunlarda.

Tamam iste sorun islemcide degil, oyunlarin optimizasyonunda. Kisaca darbogaz yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı