Ryzen 7 5700X ve 4060 sistemde sıcaklık fazla

furkanssj

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, hayatımda ilk defa foruma mesaj atıyorum öncelikle. Ben yeni sistem aldım, daha dün Ryzen 7 5700X ve 4060 ekran kartı Valorant, Fortnite gibi oyunlarda %35-50 kullanımlarda bile islemci sıcaklıgım 77 derecelerde. Fortnite'da 81 maksimum sıcaklık oluyor, tray islemci almıstım itopyadan. Adamlar stok fan takmıslar AMD'nin, acaba bu mu yetersiz kalıyor yoksa baska bi sorun mu var? Ekran kartı derecelerim 55 civarı, 65 civari ama islemci 80 derecelerde. Yardımcı olur musunuz?

8EF591D6-9C0E-4BE4-8796-57D543B3511A.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, hayatımda ilk defa foruma mesaj atıyorum öncelikle. Ben yeni sistem aldım, daha dün Ryzen 7 5700X ve 4060 ekran kartı Valorant, Fortnite gibi oyunlarda %35-50 kullanımlarda bile islemci sıcaklıgım 77 derecelerde. Fortnite'da 81 maksimum sıcaklık oluyor, tray islemci almıstım itopyadan. Adamlar stok fan takmıslar AMD'nin, acaba bu mu yetersiz kalıyor yoksa baska bi sorun mu var? Ekran kartı derecelerim 55 civarı, 65 civari ama islemci 80 derecelerde. Yardımcı olur musunuz?

Eki Görüntüle 2512876
Stok fandan değiştirmeni öneririm. Şu modellere bakabilirsin:

Bütçe yoksa:

Bütçe varsa:

Bütçe sıkıntısı hiç yoksa:

Beyaz istiyorsan:

Kasanın modelini söylersen modellerin uyumsuz olup olmadığına bakabilirim.

Son düzenleme:
Tamamdır cok teşekkürler anladıgım kadarıyla daha güclü bir islemci kullandıgım icin ısınıyor sıvı spgutucu alırım 2kya İtopya'da var indirimde.

2000TL'ye sıvı soğutma almanızı önermem. 2000TL'lik sıvı soğutucuyla 2000TL'lik hava soğutma aynı performansı gösterir ve hava soğutma çok daha uzun ömürlü olur.

Bütçe yoksa:

Bütçe varsa:

Beyaz istiyorsan:

bitfenix c20 kasa hazır sistem olarak almıstım

Tamamdır cok teşekkürler anladıgım kadarıyla daha güclü bir islemci kullandıgım icin ısınıyor sıvı spgutucu alırım 2kya İtopya'da var indirimde

Ben de sıvı soğutma katiyen önermiyorum. Özellikle düşük bütçede. Ne zaman nalları dikeceği belli olmuyor. Arkdaşın önerdiği modellere bakıver. Phantom Spirit tavsiye ederim.

Son düzenleme:

Bütçe yoksa:

Bütçe varsa:

Beyaz istiyorsan:

sanırsam en yuksrdakini alıcagım 1000 tl olani uygun gayet ve daha performanslıdır

Sanırsam en yuksrdakini alacağım 1000 TL olani uygun gayet ve daha performanslıdır.

Phantom Spirit daha performanslı çift kule olduğundan ama tabii ki bütçenize kalmış bir durum.

Geri
Yukarı