Çözüldü Ryzen 7 5700x3D TDP değeri nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mehmetkarabey

Decapat
Daha fazla  
RAM
corsair vengeance 2x8gb 3000mhz cl16
Anakart
MSI B550M-PRO VDH
Ryzen 7 5700x3D aldım ve quick CPU'da TDP değeri 65W gözüküyor. Ancak işlemcinin özelliklşerinde 105W yazıyordu. Bu durumda anormal bir şey var mı veya nasıl düzeltebilirim? Böyle olması frekans kısıp performans düşürür mü?
Kule tipi Thermalright assasin 120 kullanıyorum ve CS2 oyn arken ortalama 60 derece dedi DM attım.
Quick CPU aşağıya fotografını bıraktım ve anormal bir durum varsa bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_5.jpg
    226,8 KB · Görüntüleme: 81

Max'ı 105W olması lazım stress test yaparak kendin gozlemleyebilirsin.

Bu kullandığınız güç kaynağı, anakart, ve bazen ekran kartı modeline göre bile değişebilir. Güç tüketiminden daha çok emin olmak istiyorsanız AIDA64 ile stress test yapmanızı öneririm. %100 kullanımda güç tüketimini paylaşın o şekilde mümkünse.

TDP direkt güç tüketimini göstermez, o işlemci tam yükte 100W'ın biraz üzerinde güç çeker.

@Mehmetkarabey
Cinebench testi ile ortaya çıkarmı? Yada şuan furmark mevcut onun ile test yapsam olurmu?
İşlemcileri test ederken kule tipinde izlediğim videolardaki işlemciler 105w lık olsa bile 125w güi harcıyordu ondan dolayı. Psu olarak 750w aerocool gold sertifikalı kullanıyorum sizlerin önerdiği ve baya iyi bir psu. Öneriniz içinde tekrar çok saolun. Kule tipi olarakda sizin önerdiğinizi kullanmaya başladım az önce işlemcimle birlikte ve memnun oldum şuan oynadığım oyunlarda avg 80 derecelerde gezerken 60 olması çok muhteşem.

Elimizden geldiği kadar F/P ürünleri önermeye çalışıyoruz.

Sizi tedirdgin eden, kafanıza takılan durum nedir? İşlemcinin ne kadar güç çektiği mi?
TDP değeri 65w yazdığı için quickcpu’da acaba frekans düşürüp düşük watt kullanmak zorundamı kalıyor diye düşündüm.

Ben tdp değerinin olayını yanlış anlamışım o zaman. OCCT ile bi test yapıyorum o zaman. Sonuçları paylaşırım.

@Marix ustam şimdi ben testi yaptım ancak bilmediğim için garibime giden bir durum oldu.
ayarları 1. fotoğraftaki şekjilde yapıp testi öyle başlattım.
16. saniyede 2. fotoğraftaki değerler oldu. Bu normalmidir?
ama testi durduğum anda 1sn de 38 dereceye geri düştü işlemci.

Dosya Ekleri

• başlatıdman önceki ayarlar.jpg
    96,4 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot_7.jpg
    20,5 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…