Ryzen 7 5700x3D ve Arctic Liquid Freezer III - 360 A-RGB sıcaklık değerleri normal mi?

BatuhanAslann

Centipat
Merhaba arkadaşlar,

Sistemde Ryzen 7 5700X3D işlemci ve yeni aldığım Arctic Liquid Freezer III - 360 A-RGB soğutucu kullanıyorum. Cinebench testi sırasında aldığım sıcaklık değerlerinin normal olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Aşağıda test sonuçlarımı ve sıcaklık değerlerini paylaşıyorum. Sizce bu değerler normal mi? Yoksa bir sorun mu var?

Sistem Özellikleri:
  • CPU: AMD Ryzen 7 5700x3D.
  • GPU: Sapphire RX 7900 XT Nitro+
  • Anakart: MSI MPG B550 Gaming Plus.
  • RAM: Corsair Vengeance 32 GB (2x16 GB) 3600 MHz CL16.
  • PSU: Raijintek Ampere 1200W 80+ Platinum.
  • SSD: Kingston Fury Renegade 2TB.
  • Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III - 360 A-RGB.
Cinebench Test Sonuçları:

Test.png

Test 2.png

Şimdiden teşekkür ederim, yorumlarınızı bekliyorum!

Sıcaklık değerleri iyi. Endişe etmenize gerek yok. Fakat multi puanı düşük çıkmış. Ortalama 13200-13800 aralığında çıkması lazım.

Anakart bios sürümünü kontrol edin. Güncel değilse güncelleyin. Chipset sürücüsü güncel değil ise güncelleyin. Bellekleriniz 3600 Mhz hızında mı çalışıyor diye kontrol edin. Bir de test esnasında arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın. Mevcut sistem özelliklerinize göre daha iyi sonuç alabiliyor olmanız lazım.

Sadece arkaplandaki uygulamaları kapattım. Bu sonucu verdi.
Eki Görüntüle 2448061
Çok iyi. Bundan sonrası size kalmış. Biraz daha serin çalışmasını isterseniz PBO2 Tuner programı aracılığıyla veya bios üzerinden voltaj ayarlayabilirsiniz. Şurada nasıl yapılacağı mevcut.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sisteminiz oyunlarda testte ki gibi 75 derecelere çıkmaz muhtemelen. O yüzden bu ayarları yapmazsanız sorun olmaz ama yapıp da daha yüksek puan elde etmeniz ve daha iyi sıcaklık değeri elde etmeniz de olası bir durum.

Ek olarak, anakartınızın MSI olduğunu görüyorum. Biosunuzda kpmbo strike özelliği mevcut. Bunu yaparak da daha iyi sonuçlar elde etmeniz mümkün. İsterseniz öncelikle bunu deneyin. 5800X3D için örneği var ama sizin işlemci için de aynısı olur muhtemelen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Not: İlk videoda -50 denemiş ama siz -20'den başlayın. En düşük -30'a kadar yapın testlerinizi. Daha da altına inmeyin derim.

Son düzenleme:
Çok iyi. Bundan sonrası size kalmış. Biraz daha serin çalışmasını isterseniz PBO2 Tuner programı aracılığıyla veya bios üzerinden voltaj ayarlayabilirsiniz. Şurada nasıl yapılacağı mevcut.

Sisteminiz oyunlarda testte ki gibi 75 derecelere çıkmaz muhtemelen. O yüzden bu ayarları yapmazsanız sorun olmaz ama yapıp da daha yüksek puan elde etmeniz ve daha iyi sıcaklık değeri elde etmeniz de olası bir durum.

Ek olarak, anakartınızın MSI olduğunu görüyorum. Biosunuzda kpmbo strike özelliği mevcut. Bunu yaparak da daha iyi sonuçlar elde etmeniz mümkün. İsterseniz öncelikle bunu deneyin. 5800X3D için örneği var ama sizin işlemci için de aynısı olur muhtemelen.

Not: İlk videoda -50 denemiş ama siz -20'den başlayın. En düşük -30'a kadar yapın testlerinizi. Daha da altına inmeyin derim.

Çok teşekkür ederim.

Geri
Yukarı