Ryzen 7 5800X OC ile testte 92 dereceye ulaşıyor

Bthnzx

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Mekatronik Teknikeri
Merhaba iyi Sosyaller,

Ryzen7 5800X işlemcim var. MSI 240R CoreLiquid 240mm sıvı soğutmam var. Kasanın içinde 8 tane fan mevcut. En kaliteli sınıfında yer alabilecek macunu kullanıyorum. Voltajımı 1.275 çektim CPU hızını 4000 MHz yaptım. Ama sistemim boşta bile 62 derece. Cinebench testini açtığım anda 92 derecelere fırlıyor, kapatıyorum testi. Ben nerede hata yapıyorum, neyi yanlış yapıyorum? Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Montaj hatası muhtemelen, soğutucu tam oturmamış olabilir.

Tam oturmuş teyit ettim.

Yük altında iken pompa deviri fan deviri kaçta oluyor?

Onları ayarladım yüksekte kullanıyorum.

Kaç watt güç tüketiyor? 92 derece korkulacak bir değer değil.

134W civarı.

Güncel durum;
Voltajı biraz daha düşürüp 1.2v yaptım. Şu an Cinebench testinde maximum 87derece ile testi tamamladı ama bence yine de çok gibime geliyor.
Yanlış mı düşünüyorum acaba.

Tam oturmuş teyit ettim.

Onları ayarladım yüksekte kullanıyorum.

134W civarı.

Güncel durum;
Voltajı biraz daha düşürüp 1.2v yaptım. Şu an Cinebench testinde maximum 87derece ile testi tamamladı ama bence yine de çok gibime geliyor.
Yanlış mı düşünüyorum acaba.

Hayır hocam 134 W için normal bence.

Laptopta ryzenmaster yardımıyla 15 Watt kullanıyorum ben. :) Yükte 65 derece görüyorum. Performans önemsemediğim için geri çektim. 135 Watt için normal değerler. Ryzen işlemciler aşırı ısınıyor yüksek voltajlarda. Ancak pc için 85 derece üstü düşürmek gerekiyor. Anlık 92'e çıkıyor olabilir. Testte biraz daha bekleyin eğer ortalama 90'lara geliyorsa sorun var demektir.

Aynı soğutucunun V2 versiyonuyla 7800x3D'yi Max 73 derecede kullanıyorum, montaj hatası yoksa voltajı gıdım gıdım düşürüp test yapın derim voltajınızda yüksek gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı