Ryzen 7 5800X oyun sırasında 67 derece oluyor

Mrpazuls

Hectopat
Katılım
22 Kasım 2020
Mesajlar
85
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,
Arkadaşlar benim düşünceme göre kullanmış olduğum işlemcim gereksiz yere en ufak bir işlem de bile kendini yük altına sokuyor. Örneğin Apex açılana kadar 67 derece oluyor, oyun içi 52 derece veya bir dosyayı açacağım ya da bir ufak dosya açacağım bir anda gereksiz yere ısınıyor. Ben daha önce Intel işlemci kullandım ama böyle bir şey görmedim. Bu saçma durum için herhangi bir ayar var mı? Yardımcı olabilir misiniz?
 
BIOS'tan Core Performance Boost özelliğini kapatarak durumu düzeltebilirsiniz. Bunu yaparsanız işlemcinizin stok MHz değerine sabitleneceğini unutmayın.
 
İnternetten baktığımda işlemcinizin temel frekansı 3.80 GHz, boost ile 4.70 GHz değerine çıkıyormuş. CBP ayarını kapatırsanız işlemciniz otomatik olarak 4.70 GHz değerine boostlamayacak. Böylece sıcaklık atlamaları olmayacak ama frekansınız 3.80 GHz değerine kadar çıkabilecek. @Mrpazuls
 
İnternetten baktığımda işlemcinizin temel frekansı 3.80 GHz, Boost ile 4.70 GHz değerine çıkıyormuş. Cbp ayarını kapatırsanız işlemciniz otomatik olarak 4.70 GHz değerine boostlamayacak. Böylece sıcaklık atlamaları olmayacak ama frekansınız 3.80 GHz değerine kadar çıkabilecek. @Mrpazuls

Sence mantıklı bir şey mi reis?
 
Ben R5 3600 kullanıyorum, aldığımdan beri de CBP kapalı kullanıyorum. 3-5 FPS fazla almaktan ziyade serin çalışmasını önemsiyorum. İyi bir soğutma sisteminiz varsa açık da tutabilirsiniz. 67 derece bence yuksek bir değer değil. Siz bilirsiniz.
 
Ben R5 3600 kullanıyorum, aldığımdan beri de cbp kapalı kullanıyorum. 3-5 FPS fazla almaktan ziyade serin çalışmasını önemsiyorum. İyi bir soğutma sisteminiz varsa açık da tutabilirsiniz. 67 derece bence yuksek bir değer değil. Siz bilirsiniz.

67 dereceyi oyunda yapsa kanka sorun değil can sıkan yer bir dosya açarken bile bu dereceyi vermesi can sıkıyor :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı