Ryzen 7 5800X ve ASUS X570 ROG STRIX-E overclock

5 GHz iyi bir soğutucuyla olur ve idealdir de bence. 5.4 GHz zor olacağı gibi gerek var mı tartışılır. :)
Kesinlikle gerek var aksini iddia etmek bile saçma. Matisse işlemcileri OC içinse eğer, bunlar OC’nin ilahlarıdır!
Cinebench R23 tek başına yetecektir. :)
Stabilliğini o program ölçemez ne yazık ki... Bu arada üstte yazdığımın sonuna kadar arkasındayım İbrahim Zdemir.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Baturs H100i V2 birçok yönden iyi bir soğutucudur, düşünülebilir. NZXT Kraken serisi de iyidir. :)

Kesinlikle Prime95.

Prime95 bana göre gereksiz bir yük bindiriyor ve stabil bir işlemciyi bile hatalı gösterebiliyor.

Şu ana kadar Cinebench testini geçen hiçbir OC işlemimde sorun yaşamadım. :)

@Baturs H100i V2 birçok yönden iyi bir soğutucudur, düşünülebilir. NZXT Kraken serisi de iyidir. :)

Prime95 bana göre gereksiz bir yük bindiriyor ve stabil bir işlemciyi bile hatalı gösterebiliyor.

Şu ana kadar Cinebench testini geçen hiçbir OC işlemimde sorun yaşamadım. :)
Prime95 gereksiz yük bindiriyor konusunda katılıyorum ama bu kötü bir şey değil. 1 dakika boyunca kullanımlar düşmezse OC başarılır sayılır!

Açıkçası ben de tepeyi görmek istiyorum, zaten bu yüzden bu kadar gereksiz bir anakart aldım.
Ben 5,4 GHz görmek isterim senin için.

Stabilliğini o program ölçemez ne yazık ki... Bu arada üstte yazdığımın sonuna kadar arkasındayım İbrahim Zdemir.

Ölçer. İşlemciye saçma sapan yükler bindirmek stabilite falan değildir. Dediğim gibi, stabil bir OC'yi bile stabil değilmiş gibi gösterebilir Prime95.

Kesinlikle gerek var aksini iddia etmek bile saçma. Matisse işlemcileri OC içinse eğer, bunlar OC’nin ilahlarıdır!

5 GHz gayet güzel bir değer. Hem ısınma hem performans hem de TDP olarak ideal.

Ölçer. İşlemciye saçma sapan yükler bindirmek stabilite falan değildir. Dediğim gibi, stabil bir OC'yi bile stabil değilmiş gibi gösterebilir Prime95.

5 GHz gayet güzel bir değer. Hem ısınma hem performans hem de TDP olarak ideal.

Hocam o kadar yanlıyorsun ki, tabii şahsi fikrim. Ama o işlemciye sadece 300-250 MHz OC yapmak yazık etmektir. C23’de çökmeyip oyunda çökme ihtimali var. Aksi iddia edilemez bir gerçek, hatta test yapıp atabilirim size, drop yaşayabilirsin vs. AIDA64 ve Prime95k testinden başarılı geçen bir işlemci 99% sorun çıkarmaz.

Prime95 gereksiz yük bindiriyor konusunda katılıyorum ama bu kötü bir şey değil. 1 dakika boyunca kullanımlar düşmezse OC başarılır sayılır.

Öncelikle Prime95 bir dakika falan yapılmaz. En az 30 dakika önerilir ki bu testi saatlerce yapan vardı.

Bunu birçok yerli yabancı forumda okudum ve kendim de deneyimledim. Prime 95, stabil bir işlemciyi hatalı gösterebiliyor.

Cinebench yük skalasında %100 ise, Prime95 %120 - %130 civarındadır.

Öncelikle Prime95 bir dakika falan yapılmaz. En az 30 dakika önerilir ki bu testi saatlerce yapan vardı.

Bunu birçok yerli yabancı forumda okudum ve kendim de deneyimledim. Prime 95, stabil bir işlemciyi hatalı gösterebiliyor.

Cinebench yük skalasında %100 ise, Prime95 %120 - %130 civarındadır.

Evet? Aynı AIDA 64 FPU testi gibidir, ayrıca kim dedi 30dk yapın diye? Bilgiyi nereden aldınız? O kişiye kim söylemiş, saçma hurafelerden farksız, birisi 30 dakika yaptı diye sen de 30 dakika yapmak zorunda değilsin, bu sadece işlemcini yorar.

Benim amacımsa işlemciyi yormak değil stabilitesini test etmek @SideWinder

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı