Açıkçası daha sistemi toplamadan önce voltaj değerleri amd de fabrika çıkışı olarak yüksek geldiği ve düşürülmesinin hem sıcaklık hem de uzun ömürlü olması açısından iyi olduğunu söylüyordu baktığım her forumda videoda vs. ben de sıvı soğutucu taktım boşta 45 civarındaydı. Hazır kurmuşken curve optimizer yapayım diye düşündüm açıkçası daha bi oyun test etme şansım olmadı.Bu ayar performansı nasıl etkiliyor. Oynadığım oyunlarda CPU kullanımı 50-60'larda geziyor. Yani demek istediğim tam gücünü kullanmıyor işlemci, voltaj düşürmemin pek bir eskisi olmaz sanırım?
Nasıl bir soğutucuyla hangi dereceleri görüyordunuz? Şu an nasıl?
Boşta 45 civarı görünce ben de hazır yeni toplamışım yapayım diye düşündüm. Önceki arkadaşa yazdığım gibi olarak fabrika çıkışı yüksek voltaj geldiğini söylüyor herkes. Gereksiz ısınma vs olmasın, durduk yere kullanım ömrü azalmasın diye aslında.AMD'nin 3D işlemcilerinin üzerinde ön bellek işlemcinin üst tarafında olduğundan güvenlik amacıyla Ryzen Master'da neredeyse hiçbir OC ayarı açık değil. Halihazırda overclock yapılırken yakılan işlemci videoları da var. Curve Optimizer yaparken voltaj düşürmek neyse de voltaj yükseltmek tehlikeli dikkatli olun.
Aynı işlemci bende de var merakımdan soruyorum neden böyle bir ihtiyaç hissettiniz? Benim sıcaklık değerlerim ve performansım gayet stabil, sadece işlemci özelinde BIOS'tan Game Boost açtım MSI X570S anakartta. Oyunlarda 4.0 GHz altına düşmesin diye.
Thermaltake th240 snow edition var bende. Boşta 32 derece civarında çalışıyor. Oyun olarak da genelde PUBG oynuyorum, uzun kullanımda bile 65 derecenin üzerine çok nadir çıkıyor. Macun kalitesi veya uygulamasında sorun olabilir belki.Açıkçası daha sistemi toplamadan önce voltaj değerleri amd de fabrika çıkışı olarak yüksek geldiği ve düşürülmesinin hem sıcaklık hem de uzun ömürlü olması açısından iyi olduğunu söylüyordu baktığım her forumda videoda vs. ben de sıvı soğutucu taktım boşta 45 civarındaydı. Hazır kurmuşken curve optimizer yapayım diye düşündüm açıkçası daha bi oyun test etme şansım olmadı.
Boşta 45 civarı görünce ben de hazır yeni toplamışım yapayım diye düşündüm. Önceki arkadaşa yazdığım gibi olarak fabrika çıkışı yüksek voltaj geldiğini söylüyor herkes. Gereksiz ısınma vs olmasın, durduk yere kullanım ömrü azalmasın diye aslında.
Böyle bir şey yok bu arada, bilgisayarınızı 80 lik nine zihniyetiyle kullanmayın.Gereksiz ısınma vs olmasın, durduk yere kullanım ömrü azalmasın diye aslında.
Sizin ayrı konu açmanız lazım ama şunu söyleyim işlemci %100 çalışmaması lazım. Esas tam performansı o zaman vermeyecektir.Bu ayar performansı nasıl etkiliyor. Oynadığım oyunlarda CPU kullanımı 50-60'larda geziyor. Yani demek istediğim tam gücünü kullanmıyor işlemci, voltaj düşürmemin pek bir eskisi olmaz sanırım?
Nasıl bir soğutucuyla hangi dereceleri görüyordunuz? Şu an nasıl?
UV performans sınırlamaz. Yani hala şunu savunuyorsunuz.Böyle bir şey yok bu arada, bilgisayarınızı 80 lik nine zihniyetiyle kullanmayın.
Voltaj azaltmak bazen iyi olabilir ama aşırı ısınma olmayan durumlarda performans sınırlar. Adamlar zevkinden basmıyor o voltajı.
Bayağı performans kısıyorsun aslında. Aynı anakartı kullanıyoruz, neden Combo Strike açmadın? Game Boost'u kapatıp sadece Combo Strike aç ve Cinebench testi yap, o kadar söylüyorum.AMD'nin 3D işlemcilerinin üzerinde ön bellek işlemcinin üst tarafında olduğundan güvenlik amacıyla Ryzen Master'da neredeyse hiçbir OC ayarı açık değil. Halihazırda overclock yapılırken yakılan işlemci videoları da var. Curve Optimizer yaparken voltaj düşürmek neyse de voltaj yükseltmek tehlikeli dikkatli olun.
Aynı işlemci bende de var merakımdan soruyorum neden böyle bir ihtiyaç hissettiniz? Benim sıcaklık değerlerim ve performansım gayet stabil, sadece işlemci özelinde BIOS'tan Game Boost açtım MSI X570S anakartta. Oyunlarda 4.0 GHz altına düşmesin diye.
www.technopat.net
Sizin ayrı konu açmanız lazım ama şunu söyleyim işlemci %100 çalışmaması lazım. Esas tam performansı o zaman vermeyecektir.
UV performans sınırlamaz. Yani hala şunu savunuyorsunuz.
Bayağı performans kısıyorsun aslında. Aynı anakartı kullanıyoruz, neden combo Strike açmadın? Game Boost'u kapatıp sadece combo Strike aç ve Cinebench testi yap, o kadar söylüyorum.
![]()
Ryzen 7 5800X3D, MSI Kombo Strike Özelliğiyle Test Edildi
MSI, yakın zaman önce hazırladığı beta BIOS ile beraber Kombo Strike adında bir özellik kullanıma sunmuştu. AMD Ryzen 7 5800X3D için gelen bu özelliklewww.technopat.net
Bayağı performans kısıyorsun aslında. Aynı anakartı kullanıyoruz, neden Combo Strike açmadın? Game Boost'u kapatıp sadece Combo Strike aç ve Cinebench testi yap, o kadar söylüyorum.
![]()
Ryzen 7 5800X3D, MSI Kombo Strike Özelliğiyle Test Edildi
MSI, yakın zaman önce hazırladığı beta BIOS ile beraber Kombo Strike adında bir özellik kullanıma sunmuştu. AMD Ryzen 7 5800X3D için gelen bu özelliklewww.technopat.net
Ben 3'de kullanıyorum hocam. Sıcaklıklar bayağı düştü ve performans da kazandım.Aslında kombo strike özelliğini 3 de kullanıyordum ben. Bir ara stuttering problemi yaşadım ondan olabileceğini düşünüp kapatmıştım. Sonradan sorunun bios kaynaklı olduğunu, yeni dağıtılan bios güncellemesini yükleyince ortadan kalktığını görünce şimdi çok fazla ayarları kurcalamaya cesaret edemiyorum.Şimdi siz böyle yazınca tekrardan aklıma girdi bu konu, kaçta kullanmamı önerirsiniz? 1,2,3?
82 derecede frekans kısmaya başlar benchmark uygulamalarında. Oyunda 5800X3D çok Watt çekmiyor ve çok serin kalıyor zaten.Sıcaklık olarak bir şikayetim yok, 65 derecelerde geziyor oyunda, bazen 70. CPU testinde ise %100 kullanımda 4-5dk bekledim. Maksimum 82 derece oldu ve orada kaldı. Hiçbir oyunda da %100'ü görmüyor. Ki 82 derece çok da yüksek bir değer değil sanırım. Ama sürekli 82 derece olsaydı, oyun oynarken vs sıcaklığı düşürmenin bir yolunu aramam gerekirdi herhalde.
Ben 3'te kullanıyorum hocam. Sıcaklıklar bayağı düştü ve performans da kazandım.
82 derecede frekans kısmaya başlar benchmark uygulamalarında. Oyunda 5800x3D çok watt çekmiyor ve çok serin kalıyor zaten.
Cougar kendini soğutma anlamında kanıtlamış, kaliteli bir markadır.O halde endişelenmeme gerek yok. Sıvı soğutma Cougar marka, daha önce duymadığım bir marka. Bu yüzden biraz endişelenmiştim. Uygun bir zamanda kaliteli bir şeyle değiştirmeli miyim acaba diye düşünüyordum.
Cougar kendini soğutma anlamında kanıtlamış, kaliteli bir markadır.
Fakat UV, Curve Optimizer, kombo Strike vs. hepsi aynı yola çıkan bu teknolojileri özellikle 3D işlemciler için kullanmayı herkese tavsiye ediyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.