Ryzen 7 7700X ısınıyor

Peezyy

Hectopat
Daha fazla  
RAM
KINGSTON FURY 32GB DDR5 6000 Cl36
Ekran kartı
Rtx 3070 Ti
Anakart
Colorful BATTLE-AX A620M-D PRO V14
İşlemci
Ryzen 7 7700x
DeepCool LT720 ARGB 360 mm sıvı soğutucu satın aldım ve montajını bilgisayarcıya yaptırdım. Kasam game Master F7-Pro bu Valorant bile oynarken CPU sıcaklık değerlerim 65-75 arasında dolaşıyor. Bir anda yükselip azalmalar oluyor anlam veremedim. Yeni bir program veya tarayıcı açtığımda sıvı soğutucu fanları bir anda hızlanıp 3 saniye sonra tekrar yavaşlıyor. Bunlar normal mi? Yoksa sıvı soğutucum arızalı mı?

Hocam sıvı soğutma pompasının işlemciyle tam temas ettiğinden emin misiniz bir söküp tekrar monte etmenizi öneririm.

Ve termal macunu en son ne zaman yeniledin, markasını söyleyebilir misin?

Hocam sıvı soğutma pompasının işlemciyle tam temas ettiğinden emin misiniz bir söküp tekrar monte etmenizi öneririm.

Ve termal macunu en son ne zaman yeniledin, markasını söyleyebilir misin?

Bu işlemleri dün dediğim gibi bilgisayarcı bir arkadaş yaptı ne tür bir termal macun kullandığını bilmiyorum sistemin ısındığını söyleyip tekrar götürdüğümde birkaç test yaptılar ve bu değerlerin bu işlemci için normal olduğunu söylediler dediğiniz gibi daha önce okuduğum forumlarda pompanın tam oturmadığını söyleyenler olmuş onu da söyledim ve söküp tekrar yerleştirdi.

Bu işlemleri dün dediğim gibi bilgisayarcı bir arkadaş yaptı ne tür bir termal macun kullandığını bilmiyorum sistemin ısındığını söyleyip tekrar götürdüğümde birkaç test yaptılar ve bu değerlerin bu işlemci için normal olduğunu söylediler dediğiniz gibi daha önce okuduğum forumlarda pompanın tam oturmadığını söyleyenler olmuş onu da söyledim ve söküp tekrar yerleştirdi.

65 - 70 CPU Ryzen 7 gibi bir işlemci için fazla belki termal macunlar sahtedir silip kaliteli bir termal macun sürmeni önerebilirim veya bilgisayarında virüs olma ihtimali var olabilir.

65 - 70 CPU Ryzen 7 gibi bir işlemci için fazla belki termal macunlar sahtedir silip kaliteli bir termal macun sürmeni önerebilirim veya bilgisayarında virüs olma ihtimali var olabilir.

Az önce format attım bazı forum konularında değerlerin Windows kaynaklı yanlış olabileceği yazıyordu ama değişen bir şey olmadı.

Geri
Yukarı