Ryzen 7 7800x3D için anakart önerisi

• Konuyu başlatan FC9
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 2.039
Düz kullanıcıyım diyorsunuz yani? Bence bilindik markalardan almak daha mantıklı. Sorun yaşama ihtimaliniz hem daha düşük hem de sorun yaşarsanız çözmek için bir sürü kaynak var. Colorful anakartta sorun yaşadığınız zaman bilgi bulmak çok güç. Sorun yaşamaya da daha meyilli olduğuna eminim. Biraz bilginiz var ise alabilirsiniz tabii. Ben BIOS vs anlamam tak çalıştır kullanacağım diyorsanız güvenilir liman daha doğru bana göre.
Aynen öyleyim bilindik markalardan işimi garantiye alırım şimdi ben bu B650M-K aldım buna sadece 1 tane m2 ssd takabilirim demi 2. Bi m2 ssdyi takamam Yani konuştuklarınızdan anladığım bu

Aynen öyleyim bilindik markalardan işimi garantiye alırım şimdi ben bu B650M-K aldım buna sadece 1 tane M.2 SSD takabilirim değil mi 2. bir M.2 SSD'yi takamam yani konuştuklarınızdan anladığım bu.

2 tane M.2 SSD takabilirsin. Ben onu demedim. PCI-e 4.0 ve PCI-e 5.0 diye bir şey var. ASUS PCI-e 4.0 destekliyor. Colorful'da 5.0 destekliyor. Alacağınız SSD de 4.0. İleride 5.0 SSD'ye geçerseniz ASUS anakartta 4.0 çalışır. 5.0 SSD daha yüksek hızlara çıkabiliyor. Alacağınız SSD 4.0 ama anakartınız 5.0 ise yine 4.0 hızında çalışır. Hem SSD hem de anakart 5.0 ise 5.0 hızında çalışır.

Biraz garip oldu ama anlamışsınızdır diye tahmin ediyorum.

2 tane M.2 SSD takabilirsin. Ben onu demedim. PCI-e 4.0 ve PCI-e 5.0 diye bir şey var. ASUS PCI-e 4.0 destekliyor. Colorful'da 5.0 destekliyor. Alacağınız SSD de 4.0. İleride 5.0 SSD'ye geçerseniz ASUS anakartta 4.0 çalışır. 5.0 SSD daha yüksek hızlara çıkabiliyor. Alacağınız SSD 4.0 ama anakartınız 5.0 ise yine 4.0 hızında çalışır. Hem SSD hem de anakart 5.0 ise 5.0 hızında çalışır.

Tamam şimdi aydınlandım 😅 teşekkür ederim 4.0da yeterli benim için zaten 3 4 sene idare etsin yeter sistem

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı