Ryzen 7 7800x3D işlemci görev yöneticisinde %109 kullanım değeri veriyor

TheEgE4

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 7800X3D || ASUS Prime B850M MAX || ASUS PRIME Radeon RX 9070XT
Meslek
Bilişim Bölümü Öğrenci
Merhaba Ryzen 7 7800x3D işlemcim var ve Cinebench test yapmak istedim. Test sırasında Görev Yöneticisi'ni açıp baktığımda işlemci %110 falan kullanıyordu. Sonra ben yanlış gördüm sandım ama öyle değilmiş, gerçekten %110 kullanım gözüküyormuş. Bunun sebebi ne olabilir ve zarar verir mi acaba?

1765313309357.png

Normal. Sıcaklık değeri ve TDP watt değeri önemli. Yüzdelik hiçbir şey ifade etmiyor.

80W TDP değerini geçtiğini çok nadir gördüm o da Max 82W TDP değeri falandır sıcaklık ise 78 civarı değerler veriyordu.

Emin misiniz? İşlemcide sınırlama vs var mı? Max güç tüketimi 125 watt.

125 watt olduğunu biliyorum ama genel kullanımda herkeste Max 88W olduğunu biliyorum yanlış olabilir.

125 watt olduğunu biliyorum ama genel kullanımda herkeste Max 88W olduğunu biliyorum yanlış olabilir.

Evet. 80-90 watt aralığında çalışıyor. İşlemci için soğtuma nedir? Tablodaki yüzdelik önemsiz. Performansını izleyin. Diğer çekirdeklere bakın hepsi ne durumda? 82 watt gayet normal.

Evet. 80-90 watt aralığında çalışıyor. İşlemci için soğtuma nedir? Tablodaki yüzdelik önemsiz. Performansını izleyin. Diğer çekirdeklere bakın hepsi ne durumda? 82 watt gayet normal.

İşlemcide şu anlık kule tipi soğutma var ama yakında değiştireceğim.
Soğutucu modeli: Segotep FI4 ARGB.

7800X3D kullanırken böyle bir şey hiç görmedim ama 9800X3D’ye geçince bende de 110% yazmaya başladı. Bir sorun yaşamadım şu ana kadar.

Kesinlikle değişmelisiniz. 6x6 çift fanlı kule tipi örneğin thermalrigth Assassin's pearless 120 SE çok daha iyi görecek.

Şu sene bitmeden değiştireceğim gibi, şu an aklımda Thermalright frozen Edge 360 var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı