Ryzen 7 7800x3D ve 6650XT sistem uyumlu mu?

ZephyrROG

Yoctopat
Daha fazla  
ASUS ROG 6650XT ekran kartım var, Ryzen 7 7800x3D işlemciye geçmek istiyorum, anakart ve RAM uyumlu sadece ekran kartı düşük darboğaz olur mu?

ASUS ROG 6650XT ekran kartım var, Ryzen 7 7800x3D işlemciye geçmek istiyorum, anakart ve RAM uyumlu sadece ekran kartı düşük darboğaz olur mu?

Bir sıkıntı olmaz. İleri vakitlerde daha güçlü bir ekran kartına geçmeniz tabii yararınıza olur.

Darboğaz daha çok işlemcinin ekran kartını besleyememesi sebebi ile FPS'in stabil olmaması ya da çok düşük kalması duru mudur? Valorant, LoL gibi bazı oyunlarda hissedilir bir FPS artışı yaşarsınız harici oyunlarda ise ufak tefek FPS artışları olur.

Sorun olmaz da o islemciye o ekran karti sonuk kalmis. Ileride ekran kartini degistirirseniz daha iyi olur. Ama su anki haliyle de problem yok. Darbogaz islemci kaynaklı gerceklesir ekran kartindan dolayi degil.

Darboğaz olur ama tersten. Ekran akrtı dandik olduğu içn oyun oynarken %100 ekran kartı kullanımı görürken %30-40-50 işlemci kullanımı görebilirsin. Ve bu herhangi bir sorun değildir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı