Ryzen 7 7800x3D vs i7 14700KF

Fernweh06

Hectopat
Yer
Ankara
Sıfırdan yeni bir sistem toplama aşamasına girmiş bulunmaktayım. Sistemi toplama amacım oyun oynamak, render almak ve AutoCAD-3DS Max uygulamalarını kullanmak. Ekran kartı olarak 4070 Super kullanacağım. Oynadığım oyunlar CS2, PUBG, GTA Online ve FIFA serisi. Sistemin beni render ve oyun konusunda üzmeyerek 4-5 yıl götürmesini istiyorum. Tüm bu seçenekleri göz önüne alınca hangisi daha mantıklı olur?

4070 Super elinizde yoksa o fiyata sıfır almanın bir mantığı yok. 5070 alabilirsiniz yakın fiyatlarda ve performansı aynı olsa da MFG var onda.

İşlemci konusunda ben 7800X3D öneririm, AM5 platformu daha çok desteklenir fakat Intel şimdiden Ultra serilerine geçti onlardan yürüyecek ve soket değiştirecektir tahminimce.

9700X tavsiye ederim hocam. X3D işlemcileri kimseye tavsiye etmiyorum. Yanlış anlaşıldıklarını düşünüyorum. Render almak için 14700 daha iyi olacaktır fakat, platform desteği , güç tüketimi ve daha uygun fiyatlı bir sistem olmasından dolayı 9700X tavsiye ederim. Ne iş konusunda ne oyun konusunda üzmez.

4070 Super elinizde yoksa o fiyata sıfır almanın bir mantığı yok. 5070 alabilirsiniz yakın fiyatlarda ve performansı aynı olsa da mfg var onda.

İşlemci konusunda ben 7800x3D öneririm, AM5 platformu daha çok desteklenir fakat Intel şimdiden Ultra serilerine geçti onlardan yürüyecek ve soket değiştirecektir tahminimce.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. 4070 Super'i henüz almadım o zaman ekran kartını da iptal ederek R7 7800x3D ve 5070'li bir sistem toplayayım.

9700X tavsiye ederim hocam. X3D işlemcileri kimseye tavsiye etmiyorum. Yanlış anlaşıldıklarını düşünüyorum. Render almak için 14700 daha iyi olacaktır fakat, platform desteği, güç tüketimi ve daha uygun fiyatlı bir sistem olmasından dolayı 9700X tavsiye ederim. Ne iş konusunda ne oyun konusunda üzmez.

Renderda evet daha iyi olur ama arada belirgin bir oyun performansi farki var 14700 ile. 9700X alinabilir. Ayrıyeten 9000 serisi X3D islemciler renderdada cok ust duzey. Eski seriler renderda iyi degil sadece. Yanlış anlasilma falan yok yani.

9700X tavsiye ederim hocam. X3D işlemcileri kimseye tavsiye etmiyorum. Yanlış anlaşıldıklarını düşünüyorum. Render almak için 14700 daha iyi olacaktır fakat, platform desteği, güç tüketimi ve daha uygun fiyatlı bir sistem olmasından dolayı 9700X tavsiye ederim. Ne iş konusunda ne oyun konusunda üzmez.

Hocam bu çevremden genel manada bu iki işlemciyi öneri olarak aldım. Dediğiniz işlemci hakkında bilgim yok maalesef.

Hocam bu çevremden genel manada bu iki işlemciyi öneri olarak aldım. Dediğiniz işlemci hakkında bilgim yok maalesef.
9700x iyidir hocam renderda 7800x3D den daha iyi. Arada ucuk bir fps farki yok. Daha serin calisiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Renderda evet daha iyi olur ama arada belirgin bir oyun performansi farki var 14700 ile. 9700X alinabilir. Ayrıyeten 9000 serisi X3D islemciler renderdada cok ust duzey. Eski seriler renderda iyi degil sadece. Yanlış anlasilma falan yok yani.

Bütçe konusunda sorununuz yoksa 9800x3D alıp kullanabilirsiniz. Bu durumda konu açma ihtiyacı da hissetmezdiniz. Bütçeyi de önemseyerek bir sistem dizecekseniz tavsiyem X3D işlemci almamanız.

Hocam peki 7800x3D ile 9800x3D arasındaki fiyat farkına değer mi? Render almak oyundan daha önemli benim için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı