Ryzen 7 9700X / RX 9070 XT sistemde oyunlarda donma problemi

Barış GÜRER

Kilopat
Daha fazla  
RAM
32 gb
SSD veya HDD modeli
Samsung Evo 970 2tb gen 5
Ekran kartı
Sapphire RX 9070xt nitro plus
Anakart
MSI x870 gaming plus wifi
İşlemci
Ryzen 7 9700x
Dün topladığım sistemim MSI X870 Gaming Plus - 32 GB 6000 MHz RAM - Sapphire RX 9070XT Nitro+ - Ryzen 7 9700X CPU

Sistem dün akşama kadar oyunlarda test ettim sıkıntı yoktu, anakart BIOS güncellemesi yaptım sonrasında Steam sesli chatteyken ya da farklı bir ses uygulamasındayken oyun donuyor. Mouse hareketleri kısıtlanıyor tuhaf bir drop oluyor sanki ve geçmiyor. Ama FPS sayacı 300'lerde FPS sıkıntısı değil. Ses uygulamasından çıkınca hiçbir sıkıntı yok. Sorun BIOS güncellemesinde midir? Öyleyse nasıl geri alacağım?

Nasıl yapılıyor. PC kapalıyken arkadaki tuşa bastım bir şey olmadı, PC açılırken bastım reset attı sonra uzun sürdü açılması ama gene aynı sürüm yüklenmişti. Bir yerde bir yanlış yaptım ama nerede?

Ufak bir araştırma ile bulabilirsiniz.

BIOS güncellemesi sonrası mı ortaya çıktı bu sorunlar?
😄 Sorun ne bios ne de başka bir şey, Sorun norton dan kaynaklı, msi uygulaması norton yüklemişti 60 günlük ücretsiz. Ben de hayatta virüs programı kullanmazken Türklüğüm ağır bastı beleşe dayanamadım silmedim. Bu gün bir şey dikkatimi çekti video izlerken Photoshop açıktı ve norton Opera uygulaması aşırı Cpu kullanımı diye. Baktım hiç öyle bir şey yok bu uyarıdan sonra videoda da donmalar falan oldu. Ben nortondan şüphelenip bi sileyim dedim. Ortalık güllük gülistanlık oldu. Şu an Call Of Duty, FragPunk, Rust dahil her oyunda 300 küsür fps alıyorum. Arkada steam sesli konuşma da açık kasma falan kalmadı. 3 Formattan sonra sıkıntılı arkadaşı bulup def ettik. Gene de teşekkürler yardımlarınız için...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı