Ryzen 7 9800x3D için anakart önerisi

Ben konu sahibinin seçtiği anakartlardan söz ettim.

Benim mesajımı etiketlediğiniz için bana yazdığınızı düşündüm. Ks'nin 15k bütçesi var F/P istiyorsa X670E ASRock veya biraz daha koyup X670E Tomahawk gibi anakartlara bakabilir. İşlemcisinden de anlaşıldığı üzere bütçe derdi olmayan birisi. O yüzden B650 anakart saçma olur.

Benim mesajımı etiketlediğiniz için bana yazdığınızı düşündüm. Ks'nin 15k bütçesi var F/P istiyorsa X670E ASRock veya biraz daha koyup X670E Tomahawk gibi anakartlara bakabilir. İşlemcisinden de anlaşıldığı üzere bütçe derdi olmayan birisi. O yüzden B650 anakart saçma olur.
Ben yorumunuzu anladım ama katılmıyorum. 9950X temel alınan ve ekstra depolama, Render niyetiyle hazırlanacak bir sistem olsa ATX formatını dikkate alırdım ama buna ilişkin bir tane ibare yok. X3D varyantı seçilmişse bu sistemde ağırlıklı oyun oynanacak. E oluşan bütçe farkıyla daha iyi kasa, daha iyi fanlar daha iyi soğutucu seçilir. Ben sonsuz bütçe var diye şunu seçelim olayını makul bulamıyorum.

Arkadaşlar güncel olursa daha iyi olur B850 ila X870 chipset anakart almayı tercih ederim
AM5 sonlanana kadar B650 tarafında da tüm güncellik devam edecek. Bu 800 serisi AMD'nin biraz Intel'leşme hareketidir.

Gereksiz ödeme yaparsınız. B650 tarafında bir dolu kaliteli anakart var.

Mesela:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@798310 gel bana anlat bakalım. Neden beğenmedin?

Neden beğenmediğimi sen de biliyorsun bence ama laf olsun diye soruyorsun. 9800x3D bütçesi olan adama kırpılmış mATX anakart önermeye gerek yok. Anakart performans farkı yaratmaz sözünü arkasına sığına sığına 3k'lık Biostar anakart önerelim o zaman herkese en f/p o diye. Dediğim gibi attığın anakart iyi olabilir ama işlemciye 20k+ veren adam da bir zahmet giriş ya da orta seviye bir X870 alsın. Üst seviye X870'ler uçuk fiyatlı zaten ama 5k'ya değecek fark var. Hadi 3k'ya değecek fark olsun. 9800x3D kazığı yiyen adama 2k kazık yemek koyar mı sence? 😉

Amacım genel olarak oyun oynamak ve yazılım geliştirmek. Amacı başta belirtmediğim için biraz kafa karışıklığı yaratmış olabilirim kusura bakmayın

Güncel bir anakart alınacaksa B850 anakartların gereksiz tuzlu olduğunu düşünüyorum. X870'lere bakacak olursak arkadaşlarımızın önerdiği X870 Aurous Elite ve X870 Tomahawk arasında bir seçim yapmak daha mantıklı. Fiyatına göre en iyileri bence.

Arkadaşlar güncel olursa daha iyi olur B850 ila X870 chipset anakart almayı tercih ederim.

B850 anakartlar ile X670E anakartlar benzer fiyatlarda. Ve bayağı tırt kalıyor yanında bilginiz olsun. X870 ise yenilenmiş B650e anakartlardır. Doğal olarak USB 4.0 ile işiniz yoksa X670E almak daha mantıklı. İlla yeni nesil alacaksanız X870e bakmanız lazım ki fiyatları çok pahalı.

Ben yorumunuzu anladım ama katılmıyorum. 9950X temel alınan ve ekstra depolama, render niyetiyle hazırlanacak bir sistem olsa ATX formatını dikkate alırdım ama buna ilişkin bir tane ibare yok. X3D varyantı seçilmişse bu sistemde ağırlıklı oyun oynanacak. E oluşan bütçe farkıyla daha iyi kasa, daha iyi fanlar daha iyi soğutucu seçilir. Ben sonsuz bütçe var diye şunu seçelim olayını makul bulamıyorum.

AM5 sonlanana kadar B650 tarafında da tüm güncellik devam edecek. Bu 800 serisi AMD'nin biraz Intel'leşme hareketidir.

Evet ama attığınız anakart düz B650 serisinden bir anakart. Extreme versiyon bile değil. Hem arada b ile X chipset farkı var hem de ASRock olan Extreme model. Arada 2 segment fark var yani. 2K farka bu değmeyecekse hiçbir şey değmesin. Hem de Micro ATX anakart almış biri olarak pişman oldum. 700 TL farkla ATX olanını alabiliyordum ama F/P olsun dedim. Ekran kartı kalın olduğu için sök tak vs uğraştırıyor. Tabiri caizse hayvan gibi sistemi olup aynı zamanda da hayvan gibi parası olan birine her açıdan zayıf olan düz B650 anakart önermek mantıklı değil.

Neden beğenmediğimi sen de biliyorsun bence ama laf olsun diye soruyorsun. 9800x3D bütçesi olan adama kırpılmış mATX anakart önermeye gerek yok. Anakart performans farkı yaratmaz sözünü arkasına sığına sığına 3K'lık BIOSTAR anakart önerelim o zaman herkese en F/P o diye. Dediğim gibi attığın anakart iyi olabilir ama işlemciye 20k+ veren adam da bir zahmet giriş ya da orta seviye bir XX870 alsın. Üst seviye X870'ler uçuk fiyatlı zaten ama 5K'ya değecek fark var. Hadi 3K'ya değecek fark olsun. 9800x3D kazığı yiyen adama 2K kazık yemek koyar mı sence? 😉
Yorumumun altında B650 anakartların boyutlarına göre performans ve sıcaklık değerlerini içeren bir inceleme sundum. Sırf yüksek bütçe var diye "kırpılmış" bir anakart performans anlamında herhangi bir eksi unsur barındırmıyorsa "sen" gelişi güzel şekilde "beğenmiyorum" butonuna sözde kullanıcıyı "kazık yemekten" mi kurtarmış oluyorsun?

Böyle ezbere yorumlar yapmadan önce kullanıcının ne istediğine bakmak lazım. Ekstra depolama ve girişler istediğini belirtmediği sürece bir kullanıcının parasını alıp "hadi bunu seç" demek bence ilginç bir yaklaşım.

Evet ama attığınız anakart düz B650 serisinden bir anakart. Extreme versiyon bile değil. Hem arada b ile X chipset farkı var hem de ASRock olan Extreme model. Arada 2 segment fark var yani. 2K farka bu değmeyecekse hiçbir şey değmesin. Hem de Micro ATX anakart almış biri olarak pişman oldum. 700 TL farkla ATX olanını alabiliyordum ama F/P olsun dedim. Ekran kartı kalın olduğu için sök tak vs uğraştırıyor. Tabiri caizse hayvan gibi sistemi olup aynı zamanda da hayvan gibi parası olan birine her açıdan zayıf olan düz B650 anakart önermek mantıklı değil.
Şimdi burada ASUS Prime B650 ile X670 gibi bir öneri farkı bulunmuyor. Ben temelde kullanıcının aldığı işlemciye göre ekstra bir içerik sunmamış F/P dengesine göre sorun yaşamayacağı ve performanstan ödün vermeyeceği bir anakart önerisi yapıyorum. 2k farkla X670 alabiliyorsa alsın ama 13-14k verip sırf yeni seri diye AM5 bir anakart almanın konu sahibinin yorumu üzerinden ele alırsak oyun ve yazılım geliştirmek için ekstra bir fayda sağlamayacağı aşikar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı