Ryzen 7 9800x3D RTX 3060 ekran kartı darboğaz yapar mı?

Bence arkadaş işlemcinin çok güçlü olduğunu ve ekran kartına yeteceğini biliyor, sormak istediği ekran kartının işlemciden bu kadar güçsüz olması sıkıntı yaratır mı?
Yaratmaz islemci tam gucunde calismayacagi icin yorulmaz buda ileride ekran kartina yukseltme yaparsa islemcinin daha uzun omurlu olmasini saglar. Ekran karti darbogazi islemci darbogazi gibi sorun cikartmiyor.

Bence arkadaş işlemcinin çok güçlü olduğunu ve ekran kartına yeteceğini biliyor, sormak istediği ekran kartının işlemciden bu kadar güçsüz olması sıkıntı yaratır mı?
Aynen öğle teşekkür ederim

Yaratmaz islemci tam gucunde calismayacagi icin yorulmaz buda ileride ekran kartina yukseltme yaparsa islemcinin daha uzun omurlu olmasini saglar. Ekran karti darbogazi islemci darbogazi gibi sorun cikartmiyor.T

İşlemcinin güçlü olmasında bir problem yoktur. Herkesin bildiği darboğaz denen şey ekran kartının işlemciden güçlü olması durumudur. İşlemci ekran kartını besleyemez ve darboğaz dediğimiz hadise meydana gelir. Tam tersi mümkün değil. İşlemcinin güçlü olması her zaman iyidir.

İşlemcinin ekran kartından daha güçlü olması her zaman daha doğrudur, 9800X3D piyasadaki en güçlü işlemci (oyun bakımından) , ekran kartını tam gücünde kullandırır fakat o ekran kartı ile sadece e-spor oyunları oynuyorsanız mantıklı olacaktır, performansı limitleyen faktör ekran kartı olacağından ileride ekran kartını yenilersiniz.
Teşekkürler ederim şuanlık limit olmadığı icin

İşlemcinin güçlü olmasında bir problem yoktur. Herkesin bildiği darboğaz denen şey ekran kartının işlemciden güçlü olması durumudur. İşlemci ekran kartını besleyemez ve darboğaz dediğimiz hadise meydana gelir. Tam tersi mümkün değil. İşlemcinin güçlü olması her zaman iyidir. @BayramFdn

@Halil İbrahim 24 elimde MSI MAG CORLEIQUID 240R viV2 sıvı soğutmam var bu işlemciyi idare edermi örnek pubg mobile ortalama sıcaklık kac olur

İşlemcinin güçlü olmasında bir problem yoktur. Herkesin bildiği darboğaz denen şey ekran kartının işlemciden güçlü olması duru mudur? İşlemci ekran kartını besleyemez ve darboğaz dediğimiz hadise meydana gelir. Tam tersi mümkün değil. İşlemcinin güçlü olması her zaman iyidir. @BayramFdn

Son düzenleme:
Aynen öğle teşekkür ederim.

Teşekkürler ederim şu anlık limit olmadığı icin.

@Halil İbrahim 24 elimde MSI MAG corleıquıd 240R VIV2 sıvı soğutmam var bu işlemciyi idare eder mi örnek PUBG Mobile ortalama sıcaklık kac olur.

9800x3D 120W TDP'ye sahip bir işlemci. Buna bakarak soğutmada bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Tabii öncelikle bu soğutmayı bir temizlemen lazım ne kadar süre kullandın bilmiyorum. Bir de termal macun olarak kaliteli bir seçim yapmanı öneririm. Thermal Grizzly veya uygun fiyatlı bir şeyler arıyorsan Arctic MX-4 tavsiye ederim.

9800x3D 120W TDP'ye sahip bir işlemci. Buna bakarak soğutmada bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Tabii öncelikle bu soğutmayı bir temizlemen lazım ne kadar süre kullandın bilmiyorum. Bir de termal macun olarak kaliteli bir seçim yapmanı öneririm. Thermal Grizzly veya uygun fiyatlı bir şeyler arıyorsan Arctic MX-4 tavsiye ederim.
Surekli temiz kullanan biriyim duruma göre senede bir veya iki kere macun değişimi yapıyorum ve macun olarakta TG,30 kulanıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı