Ryzen 7800x3D 4070 Ti Super sistemde drop oluyor

Driger

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese selamlar bilgisayarım düzenli bir şekilde her 5-6 saatte bir yaklaşık olarak saniyelik drop yiyor. Bu hiç sekmiyor işim gereği bilgisayarım hiç kapanmıyor. Bu yüzden gözlemleyebiliyorum sorunun nerede oldugunu bilmiyorum. Nerede olabilir acaba? Yardımlarınızı bekliyorum. Özellikler şöyle:
İşlemci:
AMD Ryzen 7 7800x3D 4.2GHz 5.0GHz 96MB AM5 120W.

Anakart:
BIOSTAR B650MP-E Pro DDR5 6000 AM5 (matX)

Ekran kartı:
Palit RTX4070 Ti Super jetstream OC 16 GB 256bit GDDR6X.

Bellek:
Lexar Thor 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL32 DDR5 siyah LD5U16G60C32LG-RGD

Depolama M.2:
Kingston KC3000 1TB 7000-6000MB/s NVMe PCI-e 4.0 M.2 gen4 SSD SKC3000S/1024G

Soğutucu 2:
Df DX360 v2.6 360mm siyah CPU sıvı soğutma.

Kasa/Güç kaynağı:
FSP CMT591m 750W 80+ Bronze PCI-e 5.0 ARGB 4x120mm midtower kasa.

İşletim sistemi:
Windows 10 Pro.

Merhaba. Öncelikle işlemci ilgi ve ince ayar isteyen bir işlemci. Uygulaman gereken birkaç ayar var.
İlk olarak ramlarden başlayalım. EXPO1 seçili iken RAM'in ayarlarından Memory context restore ve Power enable ayarlarını açmamız lazım.
CPU için Core Performance Boost ayarımız açık olmalı.
Precision Boost seçenekleri arasında Curve Optimizer seçeneği olacak. Onu all Core seçtikten sonra negatif olacak şekilde önce -30, eğer hata alırsan veya PC kapanırsa -25 olacak şekilde ayarlamalısın. Eğer ben curve ile uğraşmak istemiyorum daha basit bir yol sun dersen Presicion Boost seçenekleri arasında AMD eco mode ayarı var, bunu 105W değerinde tutarsan işlemci hem az ısınıp hem de daha performanslı çalışacak.
Dahili GPU kapalı kalmalı bunu BIOS'tan komple kapatmalısın.
PC'de Ryzen Master, project lasso veya AMD relieve yüklü olmasın orada yapılan en ufak bir ayar işlemcinin kafasını karıştıyor.
Anakartın Chipset'ini sadece AMD'nin kendi sitesinden güncelle. Anakart sitelerindeki sürümler eski kalıyor.
BIOS Update çok önemli. Benim şu an kullandığım BIOS sürümü X670e için 2204, bunun üzerine 2 BIOS daha çıktı ama güncellemeden önce Reddit'te ve burada iyice araştırdım hatalı ve PC'yi bozan sürümlermiş. BIOS Update atmadan önce atacağın BIOS'u iyice araştır stabil olanı direkt yükle.
Ve bazen Windows sen farkında olmadan dahili GPU'nun sürücüsünü otomatik olarak yüklüyor. Dahili GPU'yu BIOS'tan kapattıktan sonra DDU ile AMD ekran kartı sürücüsünü kaldır.

Merhaba. Öncelikle işlemci ilgi ve ince ayar isteyen bir işlemci. Uygulaman gereken birkaç ayar var.
İlk olarak ramlarden başlayalım. EXPO1 seçili iken RAM'in ayarlarından Memory context restore ve Power enable ayarlarını açmamız lazım.
CPU için Core Performance Boost ayarımız açık olmalı.
Precision Boost seçenekleri arasında Curve Optimizer seçeneği olacak. Onu all Core seçtikten sonra negatif olacak şekilde önce -30, eğer hata alırsan veya PC kapanırsa -25 olacak şekilde ayarlamalısın. Eğer ben curve ile uğraşmak istemiyorum daha basit bir yol sun dersen presicion Boost seçenekleri arasında AMD eco mode ayarı var, bunu 105W değerinde tutarsan işlemci hem az ısınıp hem de daha performanslı çalışacak.
Dahili GPU kapalı kalmalı bunu BIOS'tan komple kapatmalısın.
PC'de Ryzen Master, project lasso veya AMD relieve yüklü olmasın orada yapılan en ufak bir ayar işlemcinin kafasını karıştıyor.
Anakartın Chipset'ini sadece AMD'nin kendi sitesinden güncelle. Anakart sitelerindeki sürümler eski kalıyor.
BIOS Update çok önemli. Benim şu an kullandığım BIOS sürümü X670e için 2204, bunun üzerine 2 BIOS daha çıktı ama güncellemeden önce Reddit'te ve burada iyice araştırdım hatalı ve PC'yi bozan sürümlermiş. BIOS Update atmadan önce atacağın BIOS'u iyice araştır stabil olanı direkt yükle.
Ve bazen Windows sen farkında olmadan dahili GPU'nun sürücüsünü otomatik olarak yüklüyor. Dahili GPU'yu BIOS'tan kapattıktan sonra DDU ile AMD ekran kartı sürücüsünü kaldır.

Hocam dediklerinizin bir kısmını yaptım bir kısmını yapamadım BIOSTAR anakart BIOS'u güncelledim fakat Core Performance Boost Memory context restore gibi ayarları nereye girdiysem bulamadım biraz araştırdım fakat yok aynı şekilde dahili GPU kapatmak için dvanced -> AMD cbs -> nbıo common options -> GFX Configuration sıralamasını izlememiz gerektiği yazmış fakat nbıo common optionstan sonraki kısımlar bende daha farklı.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı