Ryzen 7800x3D vs 9800x3D

sfkulusoy

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar iki işlemci arasında kalıyorum ama arada %50'lik bir fiyat farkı var 14K ya 21k.

Aralarında uçurum denecek kadar bir fark var mı? 7800x3D alsam ne zararım olur? 9800x3D alsam arada ki farka değer mi? Aydınlatabilir misiniz size zahmet.

Ben olsam ne kadar çok fark olmasa dahi en güçlü işlemciyi alırdım ileride ekran kartımı yükseltirsem kafam rahat olsun diye.

Ben olsam ne kadar çok fark olmasa dahi en güçlü işlemciyi alırdım ileride ekran kartımı yükseltirsem kafam rahat olsun diye.

Ekran kartı 9070XT aldım şu an için hocam. Ama aradaki 7K farka değer mi ondan emin olamıyorum işte.

Ekran kartı 9070XT aldım şu an için hocam. Ama aradaki 7K farka değer mi ondan emin olamıyorum işte.
Okdr para vermeye değmez bence ekran kartı almasaydin derdim üstüne ekle birşey al ancak geç olmuş oynayacağın oyunlara göre tercihte bulun. 7800x3d işini yeterli miktarda görücektir 9800x3d işi uçurmak için var.

Okdr para vermeye değmez bence ekran kartı almasaydin derdim üstüne ekle bir şey al ancak geç olmuş oynayacağın oyunlara göre tercihte bulun. 7800x3D işini yeterli miktarda görecektir 9800x3X işi uçurmak için var.

Yayında açıyorum arada 7800 yeterli mi sizce?

Arkadaşlar iki işlemci arasında kalıyorum ama arada %50'lik bir fiyat farkı var 14K ya 21k.

Aralarında uçurum denecek kadar bir fark var mı? 7800x3D alsam ne zararım olur? 9800x3D alsam arada ki farka değer mi? Aydınlatabilir misiniz size zahmet.

Kanka ben 4070 Ti ile kullanıyorum 9800x3D'yi düşünmeden al derim eğer bütçe sıkıntın yoksa

Kanka ben 4070 Ti ile kullanıyorum 9800x3D'yi düşünmeden al derim eğer bütçe sıkıntın yoksa.

Bütçede çok sıkıntı yok ama değer mi sorusu var aklımda sadece.
İleri de sadece ekran kartı değişip devam da edebilirim sanki her iki işlemci içinde değil mi? Ortalama kaç yıl idare eder sizce?

9800x3D'de L3 bellekler çekirdeklerin altında, bu yüzden sogutma cekirdeklere direkt yapsiyor ve oyunlarda daha serin calisiyor CPU. Ayrica render performansıda cok daha iyi 9800x3D'nin oyun performansından ziyade. Verebiliyorsanız eğer farka değer.

Hangi oyunları oynuyorsun ona göre tercih yapacaksın. Gidip ultra ayar Cyberpunk, Last of Us gibi hikayeli oyunlar oynuyorsan 9800X3D hiç bir işine yaramayacak ama PUBG, Warzone, CS, Valorant, RedSec gibi oyunları olabildiğince en düşük ayarda ve en düşük çözünürlükte oynuyorsan 9800X3D işe yarayabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı