Ryzen 9 3900X Overclock Ayarı

emrah0755

Megapat
Daha fazla  
  • İslemci AMD Ryzen 9 3900X
  • Anakart MSI MPG X570 GAMING Plus
  • RAM G.Skill 2x16 3600MHz CL18 32 GB RAM
  • Ekran karti ASUS OC RX5700xt
  • İslemci sogutucu Cooler Master Masterliquid ML360R argb 360MM işlemci sıvı soğutucu
  • Kasa MSI Sekira Case 500X
Arkadaslar guncel BIOS girdigimde islemci overclock oto oldugunu goruyorum overclock konusunda pek bilgim yok. Kısaca bilgi verebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık atlamalari için yapmayı düşünüyorsanız, CPB kapatabilirsiniz. O işlemci stok halde bile çok fazlasıyla yeter. Yok ben overclock yapmak istiyorum derseniz. @Tolga Samet yardımcı olacaktır.

Sıcaklık atlamalari için yapmayı düşünüyorsanız, CPB kapatabilirsiniz. O işlemci stok halde bile çok fazlasıyla yeter. Yok ben overclock yapmak istiyorum derseniz. @Tolga Samet yardımcı olacaktır.
Nasil yardimci olabilirler hocam? Ben islemci hizi olarak GHz olarak performans almak istiyorum da.

@emrah0755 Overclock mu yapmak istiyorsunuz? Eğer evetse CCX overclock yapmanızı öneririm. Bu sayede düşük frekanslı çekirdeklere takılmazsınız. Overclock konusunda Ryzen 3000 serisi pek iç açıcı değil, yine de şansınızı deneyin derim. Başlarken tüm CCX'lere aynı frekansı girin. Voltajı belli bir yere kadar düşürün. Hata alana kadar devam edin, aldıktan sonra eski haline getirip farklı CCX'lerde frekans yükseltmeyi deneyin. Normalde direkt çarpan ve voltaj girip test edebilirsiniz ancak işlemci düşük kalitedeki çekirdekler sebebiyle yüksek hızlara çıkamayabilir. Mesela bi' CCX 4.6 görürken diğeri maksimum 4.3 görürse boşuna performans kaybetmiş olursunuz. Voltaj olarak 1.45V'u aşmayın, soğutucu bu işlemci için her türlü yeterli. Prime95 testine rahat dayanır.

3900X pek iç açıcı değil derken hızı ne kadar arttırılabiliyor ki?

3900X pek iç açıcı değil derken hızı ne kadar arttırılabiliyor ki?
Ellemedim BIOS Game Boost ve XMP actim, kaydettim ciktim. BIOS oto yaziyor butun overclock menusu elimde kalir Allah korusun, onunla ugras sonra

Ellemedim BIOS Game Boost ve XMP actim, kaydettim ciktim. BIOS oto yaziyor butun overclock menusu elimde kalir Allah korusun, onunla ugras sonra
Hmm yapmadınız yani öyle mi? Gerekli bir şey miydi ki bu yeltendiniz? Alacağınız hız artışı ne kadar olacaktı ki?

Hmm yapmadınız yani öyle mi? Gerekli bir şey miydi ki bu yeltendiniz? Alacağınız hız artışı ne kadar olacaktı ki?
Vazgeçtim sonradan hocam, az cok ne hiz aldigi onemli degil, en iyisi kendi ayarlarinda olmasi diye dusundum.

@AwayFromTheWorld 3900X değil, genel olarak overclock anlamında pek başarılı değil 3000 serisi. Mesela Intel tarafında 4.7'lerden 5.2'lere kadar overclock yapılabiliyorken 3900X'de tüm çekirdekleri 4.4GHz'e sabitlemek bile düşük bir ihtimal. Neyse ki IPC tarafında 3000 serisi gayet iyi. Tek CCX'te 4.7 GHz gören de var tabii, hepten gömmek olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…