Ryzen 9 3900X Overclock

TalhaT

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.

Ryzen 9 3900X 12 çekirdek 24 iş parçacığına sahip biliyorsunuz. Ben bu 24 iş parçacığını da 4.5GHz'de çalıştırabilir miyim? İşlemciye bir zararı olur mu? Ayrıca BIOS'dan overclock ayarlarını en yükseğe almaya çalıştım fakat 4.15GHz'de kaldı. Sistem izin vermiyor mu, neden bu şekilde?

Yapabilirsin fakat bunu yapman için anakart ve soğutma tarafında gerçekten kaliteli bileşenlere sahip olman gerekiyor. Yapacağın şey biraz absürt kaçabilir eğer günlük kullanıcı isen.

Yapabilirsin fakat bunu yapman için anakart ve soğutma tarafında gerçekten kaliteli bileşenlere sahip olman gerekiyor. Yapacağın şey biraz absürt kaçabilir eğer günlük kullanıcı isen.
Bunu sağlamak sağlam soğutucu gerektiriyor ise neden işlemcinin frekansı 3.6 ile 4.6 arasında yazıyor?
Ek olarak Ryzen 9'u oyun için değil oyun sunucuları için kullanmaktayım, frekans hızı benim için önemli olduğundan böyle bir konu açtım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yukarıdaki link işinize yarayacağını umuyorum. Sağlam soğutucu olmadan, denememenizi önereceğim.

Soğutucu anlamında pek sağlam olduğunu düşünmüyorum fakat işlemci hep %50 ila %60 arasında kullanılıyor yani tamamı değil. Dediğim gibi tek çekirdek performansı önemli o yüzden sadece frekans yükseltmesi yapmak istiyorum.

@TalhaT Dediğin gibi 3.6-4.6 arasında çalışabilir işlemci fakat Base Clock ve Boost Clock değerleri vardır. İşlemci sürekli tam yük altında çalışırsa doğal olarak ısınır. Senin burada ihtiyaç duyduğun dayanıklı, soğutması gelişmiş bir anakart ve güçlü bir soğutucu. Elindeki işlemciyi sürekli tam yükte kullanmak istiyorsan bunu başarabileceğin bileşenler lazım. Ayriyeten 24 iş parçacığını ev ortamında o denli overclock edebileceğini sanmıyorum. 4.3 Ghz gibi değerlere ulaşabilirsin bence. Bu da yeterli bana göre.

İşlemci hep %50 ila %60 arasında kullanılıyor, hiç bir zaman tam yük altında çalışmayacak zaten. 24 iş parçacığını da en yüksek frekansa alırsam çok ısınır mı?

@TalhaT Bir hayli ısınır . Benim anlamadığım nokta şu. Zaten işlemci zorlandığı zaman potansiyelini kullanıyor. Siz stok değerlerin üzerine çıkmak istemiyorsunuz. Sürekli tam frekansta çalışmasını istiyorsunuz. Neden böyle bir şey istiyorsunuz? Beklentiniz ne? Anlamadım açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…