Merhaba arkadaşlar, öncelikle iyi Sosyaller dilerim herkese,
Sonunda kalan 5950X parçalarıma alıcı buldum şimdi Ryzen 9 7950X 3D stoklara girene kadar anakart ve RAM'i sipariş etmek istiyorum. RAM seçimi zaten belli onda sorun yok fakat AM5 uzun ömürlü olacak bu yüzden aradaki 2K 3K'lık farka gerçekten değer mi diye fikrinizi almak istedim.
Kendim içerik üreticisi ve yayıncıyım genelde SSD dahil teknoloji olarak günceli sisteme eklemeye çalışırım. PCI 5 SSD takacağım ve Windows kuracağım neyse.
Anakart olarak bu 2 seçim arasında kaldım. Başka bir markanın veya modeli tercih edemiyorum sebebi çok fazla parça test ediyor olmam ve bana büyük kolaylık sağladığı için anakart seçiminde benim için olmazsa olmaz olan şey "Q-code LED panel" denilen özellik Windows açılırsa anlık CPU sıcaklığı söylüyor sistem boot etmezse sistemdeki hatayı o yüzden önemli benim için.
Aynı zamanda yayıncılık ve içerik üreticiliği yaptığım için fazlasıyla USB portu ve Type-C dolduruyorum ekipmanlardan dolayı. Ryzen 9 7950X 3D'nin sizce fiyatı ne olur çok fahiş bir fiyattan gelirse şimdiden uygun fiyatlı olan anakartı seçmeliyim. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Ben B serisinden şaşmam, X'ler çoğu zaman ihtiyaç duyulmayan özelliklere ektsra para oldu bugüne kadar. PCIe 5.0 ile işin olacağını da sanmıyorum. Yapıştır gitsin.
Ben B serisinden şaşmam, X'ler ihtiyaç duymayacağın özelliklere ektra para oldu bugüne kadar. PCIe 5.0 ile işin olacağını da sanmıyorum. Yapıştır gitsin.
Eyvallah hocam cevap için de nedeni nedir bu seçimin tamam daha fazla PCI 5 slotu var fakat o kadar ihtiyacım olacak mı ? Açıklama ve yorumunuzu katarsanız sevinirim. Ryzen 9 7950X 3D 20K'dan gelirse ve ben X670-E alırsam bütçem yetmez bunu hesaba katmaya çalışıyorum.
Eyvallah hocam cevap için de nedeni nedir bu seçimin tamam daha fazla PCI 5 slotu var fakat o kadar ihtiyacım olacak mı ? Açıklama ve yorumunuzu katarsanız sevinirim. Ryzen 9 7950X 3D 20K'dan gelirse ve ben X670-E alırsam bütçem yetmez bunu hesaba katmaya çalışıyorum.
Teknik olarak doğru fakat 7950X 3D fiyatını bilmiyoruz ya 18K'dan fazla bir fiyat ile gelirse o zaman anakarta harcadığım 3K çok koyar bütçemi aşmış oluyorum beni endişeye sokan bu.
Gerçi AMD 7000 serisinin fiyatlarını baya çekmiş aşağıya 16.500 TL'den de gelebilir gibi duruyor 7950X 3D.
Yayıncılık yapıyorum zenginim veya yayıncılıktan para kazanıyorum demedim.. Yani maddi durum önemli ayrıca fark 1000 TL değil "3237 TL" bu fark ciddi bir fark ve işlemci performansını X670 arttıracağını düşünmüyorum teknik olarak mümkün değil. 7950X 3D fiyatı sizce ne olur ? Fiyatı belli olsa ona göre yatırım yapacağım. 3 gündür anakartları takip ediyorum 700 TL zam yedi daha şimdiden.