Ryzen 9 7950X 3D için anakart seçimi

B650E-E’ye 10.500 verilmez.

B550 gibi boş gelmedi bana bana anakart m2 slotları olsun USB portları olsun baya dolu bu sefer vallahi bende kararsız kaldım 7950X 3D fiyatı belli olmadığı için.

Hala bu konuda kararsız kaldım. Burada baktığımda ciddi bir farkta göremedim. Sanki B550 ile X570 arasında daha uçurum vardı ama bu seride azalmış gibi.

2'sindede Wi-Fi6E mevcut, en büyük gördüğüm fark x670 18+2 beslemeye sahip B650E 16+2 beslemeye sahip bunun Ryzen 9 7950X 3D ciddi bir performans farkı yaratacağını düşünmüyorum.

X670 içinden ek olarak devasa bir M2 soğutma bloğu çıkıyor daha iyi soğutma performansı için fakat normalde daha yüksek çok gerekli olduğunu düşünmüyorum Windows için bir tane PCi 5 SSD alırım oda en üst slotta takılı olur zaten.

x670'te 3 tane PCi 5 M2 slotu var 1 tane PCi 4 var, B650'de 2 tane PCi 5 2 tane PCi 4 slotu var.

En büyük fark olarak bu özelliği gördüm. Ne olduğunu bilmiyorum ama bu anakartı test ettiğimde oyunlarda 7950X 5.5 GHZ'in altına inmiyordu.
Ekran görüntüsü 2023-01-10 093529.png

Son düzenleme:
Yayıncılık yapıyorum zenginim veya yayıncılıktan para kazanıyorum demedim.. Yani maddi durum önemli ayrıca fark 1000 TL değil "3237 TL" bu fark ciddi bir fark ve işlemci performansını X670 arttıracağını düşünmüyorum teknik olarak mümkün değil. 7950X 3D fiyatı sizce ne olur ? Fiyatı belli olsa ona göre yatırım yapacağım. 3 gündür anakartları takip ediyorum 700 TL zam yedi daha şimdiden.
Kusura bakmayın. Öyle girince ben de büyük yayıncılardan biri sandım.
Ben bu konuya kendi bakış açımla yaklaşmak istiyorum. Bir işlemciye 20k civarında para veriyorsanız, anakartınızda da iyi olmak istiyorsanız (gözünüz arkada kalmaması için), çok düşünmeyin biraz daha biriktirin istediğinizi alın derim. Yani 3000 TL fark bile büyük evet ama siz bir sebepten bunu almayı arzuluyorsanız biraz daha biriktirin ya da taksite girin alın derim.
8-12 ay taksit yapan yerler var, taksitiniz en fazla ay da 300 TL oynar.

Kusura bakmayın. Öyle girince ben de büyük yayıncılardan biri sandım.
Ben bu konuya kendi bakış açımla yaklaşmak istiyorum. Bir işlemciye 20k civarında para veriyorsanız, anakartınızda da iyi olmak istiyorsanız (gözünüz arkada kalmaması için), çok düşünmeyin biraz daha biriktirin istediğinizi alın derim. Yani 3000 TL fark bile büyük evet ama siz bir sebepten bunu almayı arzuluyorsanız biraz daha biriktirin ya da taksite girin alın derim.
8-12 ay taksit yapan yerler var, taksitiniz en fazla ay da 300 TL oynar.

Yok estağfurullah ben kendi çapınca içerik üreticiliği yapan birisiyim zaten dediğin tip bir yayıncı olsam konusunu bile açıyor olmam abes olurdu. AM5 yeni bir soket ve uzun ömürlü olacağını biliyoruz min 3 4 sene kullanacağımı düşününce acaba 1 sene sonra keşke biraz daha sıkışıp X670E'mi alsaydım diye dert yanmaktan korkuyorum.

Birde 5950X'de X570E almıştım ciddi bir paraya AM5 çıkınca anakartın fiyatını çok gömdüler bu kısmını şimdiden düşünmek saçma biliyorum ama TR şartlarında her şeyi düşünüyor oluyorsunuz. Eğer 7950X 3D 20K civarı gelirse çok sıkışırım hatta işlemci alamayabilirim ve işlerim aksar. Fakat 18K civarı gelirse sorun olmaz bunu ön göremiyorum.

7950X alacağın için faz akışının stabilitesi açısından x670 anakart daha mantıklı olacaktır. Performans farkından ziyade işlemciyi besleyecek faz mosfetleri adedi ve buna entegre filtre bobinlerinin kalitesi ve adedi işlemcinin daha stabil daha mosfetlere yüklenmeden çalışmasını sağlayacaktır.

7950X alacağın için faz akışının stabilitesi açısından x670 anakart daha mantıklı olacaktır. Performans farkından ziyade işlemciyi besleyecek faz mosfetleri adedi ve buna entegre filtre bobinlerinin kalitesi ve adedi işlemcinin daha stabil daha mosfetlere yüklenmeden çalışmasını sağlayacaktır.
Birisi anlamadığım şeyler söyleyince haklı olduğunu anlıyorum. 😁

Yok estağfurullah ben kendi çapınca içerik üreticiliği yapan birisiyim zaten dediğin tip bir yayıncı olsam konusunu bile açıyor olmam abes olurdu. AM5 yeni bir soket ve uzun ömürlü olacağını biliyoruz min 3 4 sene kullanacağımı düşününce acaba 1 sene sonra keşke biraz daha sıkışıp X670E'mi alsaydım diye dert yanmaktan korkuyorum.

Birde 5950X'de X570E almıştım ciddi bir paraya AM5 çıkınca anakartın fiyatını çok gömdüler bu kısmını şimdiden düşünmek saçma biliyorum ama TR şartlarında her şeyi düşünüyor oluyorsunuz. Eğer 7950X 3D 20K civarı gelirse çok sıkışırım hatta işlemci alamayabilirim ve işlerim aksar. Fakat 18K civarı gelirse sorun olmaz bunu ön göremiyorum.
Ferrariye tüp takma bence, biran önce sıkış ama içindekini al. 3 sene sonra ne olacağını da düşünme, çok tutturamazsın. Doların fazla tutulabileceğini sanmıyorum. Bu aylarda ne varsa almak lazım.

Hayrılı olsun fakat f/p olarak bayağı kötü seçimler.

Eleştirin için teşekkür ederim fakat içerik üreticisi olarak ileri yönlü yatırım yapmak zorunluyum zaten F / P odaklı olsaydım RTX 3080 satıp RTX 4080 almazdım. Ya da Lian Li kasa ve fanlarına 10K ödeme yapmazdım şu hayatta bir tane işimiz ve zevkimiz var. Ucuz ürün alacak kadar zengin değilim maalesef.

Alacağım işlemcl Ryzen 9 7950X 3D iken anakartta F / P yatırımı beklemek saçma olmaz mıydı ? Biraz eleştiri yapmak için yapılmış gibi geldi yine de teşekkür ederim.

Eleştirin için teşekkür ederim fakat içerik üreticisi olarak ileri yönlü yatırım yapmak zorunluyum zaten F / P odaklı olsaydım RTX 3080 satıp RTX 4080 almazdım. Ya da Lian Li kasa ve fanlarına 10K ödeme yapmazdım şu hayatta bir tane işimiz ve zevkimiz var. Ucuz ürün alacak kadar zengin değilim maalesef.

Alacağım işlemcl Ryzen 9 7950X 3D iken anakartta F / P yatırımı beklemek saçma olmaz mıydı ? Biraz eleştiri yapmak için yapılmış gibi geldi yine de teşekkür ederim.

Yalnızca anakart değil RAM için de aynısını düşünüyorum. Bir içerik üreticisi olarak yapacağın işlerde X670E-E modelinin sana ne artılar sağlayacağını, 7950X3D için ne avantajlar sağlayacağını (işlemci piyasaya çıktığında ikisinin üzerindeki sonuçlarını da göreceğiz) biliyor musun? Hayır. Almışken iyisi olsun pek olmuyor bu durum, çünkü 10K'ya alabileceklerin de iyisi. AM4 soketinden örnek verirsek ilerideki nesiller karşısında X370 ile B350'nin zerre farkı kalmamıştı. AM5 soketi ve V-cache'nin ekstrem farklar yaratacağı bir sebep de göremiyorum.

Kısaca limitlerinde gezerken aynı performansı, ömrü ve kaliteyi RAM dahil 4K civarı daha ucuza getirip 7950X3D'yi rahat rahat beklemek varken şimdi fiyatı beklediğinden düşük çıksın diye düşünüyorsun. Sokakta rastgele bir bilgisayarcıya gitsen de şu iki donanımı sana verirdi, tabii eleştireceğim. Dersin ki "benim cebimde 50K var 7950XT'yi çıktığında alacağım yanına hangi RAM ve anakartı seçeyim" o zaman derdim al X670'i, en havalı RAM'leri yaslan arkana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı