Çözüldü Ryzen 9 9900x3D Granite Ridge nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kGlaxy

Kilopat
Ryzen 9 9900x3D işlemci almak istiyorum uygun fiyatlı olan birinin üzerinde aynen şu yazıyor:
" AMD Ryzen 9 9900x3D granite Ridge AM5 4.40GHz 12 çekirdekli işlemci"

Neredeyse hiç fiyat farkı yok diğerlerinden. Nedir bu granite Ridge dediği? Alayım mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Granite Ridge Ryzen 9000 serisi işlemcilerin kod adı. Intel'in Raptor Lake gibi serilere verdiği kod adlarıyla aynı mantıkta diyebiliriz. Yani alacağınız işlemcide Granite Ridge yazıyorsa bu normaldir.
Başka bir konuda şöyle bir duruma rastgeldim. Granite değil ama başka birkaç şey sayıyor örneğin: "işlemcin filanca Ridge ise BIOS güncellemesini yükleyemezsiniz " gibi bir şey.

9000 serisinin genel adı olsa her satıcıda yazması gerekmiyor mu? O kadar param boşa gitmesin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir konuda şöyle bir duruma rastgeldim. Granite değil ama başka birkaç şey sayıyor örneğin: "işlemcin filanca Ridge ise BIOS güncellemesini yükleyemezsiniz " gibi bir şey.

9000 serisinin genel adı olsa her satıcıda yazması gerekmiyor mu? O kadar param boşa gitmesin.
Kod adlarını pek yazmıyorlar. Çekirdek mimarisini yazıyorlar genelde. Zen 3, Zen 4 gibi. Konuda söylenen ne bilmiyorum açmak gerekli. Siz alacağınız sistemin özelliklerini yazın yeni konu açıp isterseniz.

Belki konuda söylenen alacağınız anakartta 9900X3D desteğinin olmamasıyla ilgilidir. B650 anakartlar sanırım 9000 serisine uygun BIOS güncellemesiyle gönderiliyor ama X3D işlemciler için ayrı BIOS güncellemesi gerekir mi bilmiyorum. Alacağınız anakartta muhtemelen BIOS FlashBack vardır BIOS güncellemeniz zor olmaz desteği yoksa bile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı